Marja

Den långa resan.

Hotellet

hotellet

Det var andra gången jag bodde på Pirita Top Spa Hotell. Det byggdes till Olympiaden i Moskva 1980, då alla ’utomhusvattensporter’ ex. seglartävlingarna förlades till Tallinn.

Själva byggnaden ser ut som en stor båt och består av två rader med fyra långa sektioner. Ni kan tänka er att korridorerna är långa att traska i. Här är en bild från min balkong. Länga rader med röda balkongräcken.

balkongerna

Under årens lopp har hotellet byggts om och till och det senaste är en restaurang med panoramafönster på femte våningen.

hotellet2

hotellet3

Där satt jag morgon, middag och kväll och blickade ut över havet och båtarna som kom och gick. Jag lärde mig tidtabellen för Tallinks båtar från och till Helsingfors, Eckerö Line, båtarna till Stockholm och de stora kryssningsfartygen.

batar

batar3

Olympiaseglingssportcentrum ligger granne med hotellet och även en tennishall. Förutom spa-gäster och weekend-gäster finns det alltid grupper som är på träningsläger.

segling3

Lite längre bort finns det en fin badstrand och från bron över Pirita flod ser man alla fina segelbåtar, de flesta tror jag är privata. På söndagarna brukar man se en massa segelbåtar ute på redden.

segling

På andra sidan bukten syns hamnen och staden. Här något inzoomad i solnedgångens skimmer.

solnedgangen

Ha en skön torsdagskväll <3 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad fint! Tror både hotellet och trakten skulle passa mig bra. Och behandlingarna förstås.
  Havsutsikten från balkongen är jättefin! Härliga bilder!
  Ser fram emot fler inlägg om din resa .
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Ja, du skulle nog gilla både havet och segelbåtarna. Skriver om ett par behandlingar i morgon. 🙂
  Kram! 🙂

 3. Judy

  Lovely photos! What a huge cruise ship. Nice marina with many different boats. Enjoyed hearing about your stay at the spa hotel. 🙂 Have a wonderful weekend Marja!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.