Marja

Den långa resan.

Felvänd och rätvänd.

”Nuttu väärinperin, onni oikeinperin” (tröjan felvänd, lyckan rätvänd) säger man i Finland. Hur mycket tur kommer jag inte att få eftersom jag flera gånger tagit på mig tröjan/klänningen bak-och-fram den senaste tiden. På midsommar gick jag halva dagen med klänningen bak-och-fram, tills kompisen påpekade att det såg konstigt ut med fickorna där bak.

I dag har det varit fint väder och jag tejpade cykelsadeln med silvertejp och for ut på en cykeltur. Jag behövde köpa mjölk och tvättmedel, så jag kryssade runt på Ålidhem på jakt efter den där väldoftande schersminbusken. Att jag aldrig lär mig var den finns. Syrenerna blommade för fullt och oxlarna står i rader med fina vita blommor. Det finns många oxlar på Ålidhem och Ålidhöjd.

oxelblommor

Jag har tvättat mina mattor och städat ordentligt. Jag vill ha det så där svalt sommarrent här hemma. Båda resväskorna är uppackade och ska upp i vindsförrådet några veckor. I slutet på juli åker jag till Stockholm igen. Sen åker jag till Finland i augusti. Just nu känns det bara skönt att få sova i min egen säng.

Ha en skön lördagskväll <3

 

4 kommentarer

 1. Spanaren

  Gillar det ordspårket *tack*
  Men kändes inte klänningen konstig då du gick med den fel väg *skrattar gott*
  Bra att du myser med ditt och ser fram mot fler resor/ kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   När vi satt och åt tyckte jag halslinningen tryckte mot halsen, så jag kollade fler gånger om jag satt på klänkningen så den drogs åt.☺ Annars är den rak och har likadana veck fram och bak.
   Ha en skön dag! Kram!

 2. Ditte

  Skönt att få ordnat till det hemma efter din resa. Och nu hinner du pusta ut ett tag innan det bär av på nytt.
  Trevligt att vädret gör det möjligt att cykla och dofterna ute är ju så härliga. Ja, kanske inte om man är allergiker, men annars.
  Önskar dig en trevlig söndag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Man får ta det goda med det onda (eller är det tvärtom?). Jag har ständigt svullna ögon, men vill ut och njuta av blommorna och dofterna, så då får jag tåla det. ☺
   Nu ska jag ta det lugnt, vara social och träffa vänner. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.