Marja

Den långa resan.

Usch fy och äntligen!

Nu får Umeå kommun skämmas!

På min cykeltur i dag i jakt på den där schersminbusken igen, for jag förbi en trevlig liten lekplats som inte såg så trevlig ut just i dag.

usch2

Någon hade tydligen dumpat en soppåse utanför papperskorgen och måsarna eller kajorna hade haft kalas. Sånt händer, men inneållet i den här påsen var inte så lämpligt att ligga utspritt där barn vistas. Det var ett väl tillplattat mjölkpaket, snusdosor, cigarettpaket, en tom blisterkarta Tramadol, ihopskrynklade stanniolpappersbitar och sinnrikt ihopsnodda rökhjälpmedel av stanniol m.m. Inga sprutor dock.

När jag stannade och tog fram kameran, kom en ung mamma från lekplatsen och sa att hon hade ringt kommunen för 10 minuter sedan och de hade lovat ta tag i det. Hon sa att hon hade varit noga med att påpeka vad för sorts ’skräp’ det var.

Jag for och handlade, men var så upprörd att jag glömde det allra viktigaste, så jag fick åka tillbaka i kväll. Tog en tur förbi lekparken igen och då såg det ut så här.

usch

Ingenting hade hänt och nu får det se ut så här hela helgen. Stanniolpapprena glimmar förföriskt i solen och vilken unge som helst blir frestad att undersöka vad det är. I synnerhet de där runda sakerna…

Kommunen får faktiskt skämmas, som inte skickade ut någon att städa upp! Men det är klart… en fredag eftermiddag och de flesta har semester… vad kan man vänta sig?

Sen var det tydligen meningen att jag skulle fara ut en andra gång, för ä.n.t.l.i.g.e.n hittade jag schersminbusken! Tadaa!

schersmin3

schersmin

Att jag inte hittat den tidigare berodde på att den precis börjat blomma. Busken ute vid cykelvägen blommade inte än, men doften ledde mig in på en gård där flera buskar vid husväggarna blommade. Oh, så gott de doftade! Där skulle jag vilja bo. Jag hade lust att ta med en kvist hem, men vågade inte. Men när busken utanför börjar blomma ska jag sno en kvist.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken vacker schersminbuske! Så fint den blommar och jag kan tänka mig att den doftar gott.
    Så tist att kommunen låter detta skräp ligga i en lekpark. Tycker det borde finnas ”jourer” som kan rycka ut och ta hand om det hela. Hoppas nu att inga barn vistas här och plockar bland skräpet. Förstår att du blev upprörd när du fick sed detta.
    Och ansvarslöst av kommunen att inte genast göra något åt det.
    Förstår att du blev upprörd, det hade jag också blivit.
    Stor kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag älskar schersmindoften och inne på gården var det rena orgien av goda dofter. Jag snusade på några blommor och konstigt nog tål jag den doften bra (utan att börja nysa).
      Det är klart att det finns en jour på kommunens Gator och Park… men den fungerar dåligt en fredag eftermiddag när man egentligen vill gå hem lite tidigare. Sen kan man alltid skylla på att meddelandet inte kommit fram etc. Ja, jag är fortfarande upprörd, men tyckte verkligen inte att det var min sak att städa upp. Hade det legat sprutor där, hade jag ringt polisen.
      Ha en trevlig helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.