Marja

Den långa resan.

Huvudvärk

mulet

Loppisabstinensen gjorde sig gällande i dag, så jag bestämde mig för att åka till S&F (båsloppiset) på Mariedal. När jag kom dit var himlen hotfullt grå.

Jag tror det går bra för S&F. Nästan alla båsen var upptagna och de som var lediga var reserverade. Jag gick runt och försökte kika in överallt, men oj vad trött jag blev och lite yr av att vända huvudet åt höger och vänster, upp och ner. Det krävs mycket uppmärksamhet om man ska ta in allt. I vissa bås blir det lite stökigt när folk plockar i saker och jag har en tendens att börja organisera så att det ser fint ut. Jag kommer ständigt på mig själv med att plocka i ordning och hänga upp kläder som rasat.

Jag hittade några små saker… en kaffeburk, två små vaser och en liten flaska för enstaka blommor och en liten bok om insekter. Sen var jag helt slut och gick ner i kafét för en macka och en kopp té. När jag stod i kön för att beställa, kände jag hur huvudvärken började krampa i bakhuvudet. Framför mig stod en familj där barnen ville veta vad alla femtielva bakverk innehöll, sen skulle det beslutas… och ångras… och beslutas. Min huvudvärk eskalerade och jag trodde jag höll på att få en hjärnblödning. När jag var yngre hade jag migrän, men den avtog när jag började äta betablockerare för blodtrycket. Nu kommer den väldigt sällan.

Det blev lite bättre när jag fick sätta mig på ett svalt ställe och dricka en kopp grönt södern-té. När jag stod vid busshållplatsen öppnade sig himlen och det började ösregna. Det kändes som en befrielse.

En proper äldre man steg på bussen och satte sig mitt emot mig. Han bresade med benen (som män gör) och höll sitt blöta paraply framför sig. Han hade nystrukna, ljusa chinos på sig och jag satt och funderade om jag skulle böja mig fram och diskret be honom att hålla paraplyet ifrån skrevet för att inte få generande blöta fläckar på byxorna. Jag undrar hur han hade reagerat om jag gjort det.

När jag steg av bussen på Tomtebo hade det slutat regna och luften var härligt frisk. Jag gick direkt till Lupinståndet för att ta ett par bilder innan de vissnar.

lupineriregn

lupineriregn2

Nu har Tistlarna börjat blomma också. Jag älskar kontrasten mellan det taggiga och den väna blomfärgen.

tistlarna

Lite mat, en kopp kaffe, en huvudvärkstablett och en stunds vila på soffan… jag tror att huvudvärken är bevekad.

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Maggan

    Visst vet du att Lupinen är en av vårt lands värsta ogräs importerade från Nordamerika. Dom tränger ut våra inhemska växter som Blåklocka Prästkrage m.fl. fast nog är dom vackra med alla sina färger.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag vet det och därför vågar jag knappt visa några bilder på dem. De är fina, men när man ser haven av dem vid vägkanterna, förstår man vilken makt de har. Och det vore ju synd om våra vilda blommor skulle bli helt undanträngda.

  2. Ditte

    Vad trevligt med en tur till loppisen och du hade tur som hittade en del. Jag ska börja leta flaskor på loppisar, men har inte kommit igån än. Har två höga flasor sedan tidigare, men det bör nog vara lägre för enstaka blommor. Lättare att hitta blommor som är kortare.
    Förstår din vånda att hamna bakom denna familj i kaffekön och att huvudvärken tilltog.
    Men skönt att pusta en stund med grönt te och vila när du kom hem.
    Dina blombilder är så vackra och somriga. Väldigt fina att se.
    Kram och trevlig kväll.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag är så himla förtjust i de små flaskorna och tycker om att pyssla med dem. Nu har jag dem på två ställen här hemma och i dag har jag plockat prästkragar och stora käringtänder m.m. På vintern kan man köpa ex neljikor eller gerberor, som står sig länge, och ha bara en i varje vas. Det finaste jag sett är stora pioner, men såna har jag inte tillgång till.
      Huvudvärken försvann lyckligtvis, så det var nog ingen migrän, utan bara stress. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.