Marja

Den långa resan.

Lite terapi kändes bra.

I dag gick jag tillbaka till brottsplatsen. Jag tänkte ut den kortaste vägen mellan restaurangen och Bankomaten och tänkte gå den för att se om min väska låg någonstans  I buskarna.  Jag hade inte några stora förhoppningar om att hitta den och jag vill egentligen inte ha tillbaka den, utan jag gjorde det mera som egen terapi. Jag kan tänka mig att tjuvarna tagit plånboken, kameran och mobilen och sedan gjort sig av med resten. Jag skulle gärna vilja ha tillbaka mina dyra specialglasögon och kanske nycklarna…

Jag gick ända till restaurangen och helt oplanerat gick jag in och tittade på bänken där jag satt. Tjejen i kassan kände igen mig och jag passade på att säga  att jag tyckte att personalen varit mycket nonchalant när jag berättade att jag blivit bestulen. Ingen brydde sig egentligen. Hon gick efter en man som jag antar är chef på stället, han tog mig åt sidan och jag fick berätta vad som hänt och vad  jag kände kring det. Han beklagade det som hänt och bad om ursäkt för personalen flera gånger och vi pratade en stund. Han var verkligen sympatisk och lyssnade och för mig blev det nästan som en stunds terapi. Vi tog i hand och allt kändes så mycket lättare.

Förutom glasögonen, saknar jag min kamera mest. Hela tiden stannar jag upp och ser motiv jag skulle vilja fotografera. Nu har jag bett att få låna Johannas kamera i några dagar.

I kväll skulle vi gå på bio, men tunnelbanan stod stilla en stund, för det var vajsing på ett tåg vid T-centralen, så vi hann inte i tid. Då bestämde vi oss för att ta en promenad till Gamla stan och sitta ute och fika och njuta av den varma kvällen. Sen promenerade vi längs vattnet… Stockholm är vackert på sommaren.

’From where I stand’ i Gamla stan, fotograferat med Johannas mobil.

IMG_20150805_214445

God natt mina vänner!

6 kommentarer

  1. Freja

    Åhh, vilket elände att bli av med allt så där. Inte nog med att en känner sig kränkt, mister sina värdesaker och riskerar att bli av med pengar, det är ju allt jobb som måste göras efteråt som tar tid och skapar besvär. Lider med dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Det kommer att ta lång tid innan jag ordnat upp och ersatt allt. Just nu är det mest nödvändiga ordnat och så får jag ta i tu med resten när jag kommer hem till Umeå. Och så det krångligaste… försäkringsbolaget. Men den tiden, den sorgen.

  2. michael forsberg

    En kram flyger vilt…och omger dej som en värmande filt…mjuk som en vind lägger den sej till ro på din kind….där vill den vara,bara omsluta dej,och inte behöva förklara….den vill ge dej känslan att vara älskad och behövd,just idag,,ville dela den med dej och ge dej kraft och nya tag….dagen i dag är din,ta vara på den,här kommer Kramen. God natt.

  3. Ditte

    Har tänkt så mycket på dig och jag tycker att det var klokt att du gick tillbaka till Hermans och sa hur du kände det.
    Minns att jag också gick tillbaka till Grill för att rekonstruera det som hände mig när jag blev av med min ryggsäck. Stulen där den satt fastknuten runt min fot….
    Detta var ju ett par år sedan men jag är fortfarande rädd för att använda mitt bankkort och grämer mid så över att jag inte såg när tjuvarna tog din väska. Jag hade ju ögonen åt det hållet.
    Men hoppas nu på det bästa för dig.
    Stor kram och många tankar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hade inte planerat att gå in där, men det blev bara så när jag kom fram och det kändes bra efteråt.
      Det fanns inte en chans att du kunde ha sett något… Vi pratade ju intensivt hela tiden och de där killarna var skickliga. Nu väntar jag bara på mitt Visakort så jag kan köpa en mobiltelefon och eventuellt få tillbaka mitt gamla nummer.
      Ha en fin fortsatt resa! Kram! ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.