Marja

Den långa resan.

En doft av Grekland.

Ronja har åkt till sin pappa och Johanna kom till mig på eftermiddagen. Jag ville gå ut och äta, men eftersom Mara hade fått följa med, gick vi till den närliggande grekiska restaurangen och hämtade mat. Jag valde fylld aubergine och Johanna en souvlaki.Till det fick vi ugnsstekt potatis, grekisk sallad, tzatziki och bröd. Så mycket god mat! Den både doftade och smakade gott.

Vi blev lite nostalgiska. Johanna var bara 6 år när hon fick följa med till  Grekland första gången. Sen har hon varit med mig ett par gånger som tonåring, öluffat med kompisar och så bröllopsresan med sin första man. Jag har ju både semestrat och varit på danskurser i Grekland  ett otal gånger. Varför slutade jag åka dit egentligen?

Vi hade en trevlig kväll. Johanna passade på att scrappa lite, eftersom hon har allt material utspritt på bordet här, och Mara underhöll mig. Först slickade hon i sig all bodylotion från mina fötter och anklar, sen försökte hon komma upp i mitt knä. Ibland tror hon att hon är en knähund. Hon får absolut inte ligga i soffan när hon är här, helst vill jag ha henne på mattan i hallen, men ibland kan jag inte låta bli att kela med henne, trots att jag vet att mina ögon kommer att vara extra svullna i morgon när jag vaknar.

I morgon är min sista dag i Stockholm. På torsdag tar jag tåget norrut, jag längtar faktiskt efter lugnet, skogen och sjön. Jag ska ordna upp mitt liv och sedan väntar en tripp till Finland.

God natt mina vänner!

 

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, vi pratade om det, men var också lite fundersamma kring läget där, just nu i alla fall.

  1. Ditte

    Kanske blir det ännu en tur till Grekland. Jag har också så många fina minnen från båtluffar där med döttrarna och deras pappa och kan bli nostalgisk när jag tänker på det. Men nu är det länge sedan jag var där. Jag tror att de små öarna fortfarande är som de varit men en vet ju inte. Grekland har mycket just nu…
    Önskar dig en fin hemresa och vidare resa till Finland så småningom. Men jag vet att du har en del att ta tag i innan dess.
    Troligen blir min resa av till Umeå och kanske kan vi ses. Mailar!
    Stor kram och många tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ska bli skönt att ta itu med saker.
      Grekland hägrar och det kan nog bli en resa dit i framtiden. .. Hoppas vi kan ses när du kommer till Umeå.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.