Marja

Den långa resan.

Sluttjatat!

Problemet med inloggningen på bloggen fixades av support i morse. Tack för det!

blaklockor

I dag var det dags att ringa försäkringsbolaget. Jag hade plockat fram alla kvitton och uppgifter som behövdes.Hade jag blivit rånad/nedslagen, hade jag inte behövt betala självrisken på 1500 kronor, men nu får jag ju göra det som en bestraffning för att jag varit så oaktsam. Så känns det i alla fall… som att det är mitt eget fel.

Ibland känns det så onödigt att betala en massa försäkringspremier, när man ändå inte får full ersättning när något händer. Jag vill ju ha ersättning så jag kan köpa nya grejer, men samtidigt är jag så dum att jag uppriktigt berättar hur gamla grejerna jag förlorade var. Då blir det ju ’åldersavdrag’ för varje år och jag önskar jag kunde ljuga lite taktiskt så där, eftersom två år verkar vara en magisk gräns. Dessutom har priset på kameran sjunkit till en tredjedel av vad det var när jag köpte den för bara tre år sedan och då räknar man plötsligt med dagens pris i stället för det pris jag har betalat. För mig kändes uträkningarna mycket ologiska, men jag protesterar inte, jag vill bara ha det överstökat.

De dyra glasögonen skulle jag få 65% på, men måste först begära en kostnadskalkyl från Synoptik.

Jag hade glömt spärra mitt IKEA-kort, så jag fick ringa IKANO-banken och samtidigt be om ett nytt. Det var inga problem.

Nu ska jag inte tjata mer om eländet. Det har gått två veckor och det är verkligen dags att gå vidare.
Jag har läget under kontroll, mår bra och har en cykel som tar mig ut i det underbara sommarvädret. Jag kan inte få nog av den torra skogslukten och i dag cyklade jag förbi de underbart doftande lindblomsträden igen.

Ha en lugn tisdagsnatt<3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag inte är det enkelt att ha blivit bestulen på sin väska. Och illa att en inte skall få ersättning på kan vara rimlig. Du kan ju inte gärna köpa begagnade glasögon….
    Minns så väl hur det var….Men nu har du fått den här delen klar och jag hade trott att drulleförsäkringen kund ehjälpa dig. Jag vet de som har tappat sin mobil i toaletten och fått pengar till en ny. Verkar inte helt konsekvent hos försäkringsbolagen.
    Men solen skiner, du har cykeln och du kommer ut i den vackra naturen. Men det vore ju inte helt fel att få ersättning för sin förlust heller.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, försäkringsbolagen är riktigt snåla och jag tycker det är snudd på att de lurar en lite.
      Jag fick en försäkring nu med mobilen från Telia… tre månader gratis och sedan 58 kronor i månaden (om jag vill fortsätta). Då får jag en ny mobil om något händer med den jag har.
      Nu ska jag som sagt släppa det där och njuta av sommaren och sedan ska jag ju åka till Finland. Det ser jag fram emot.
      Kram! 🙂

  2. Spanaren

    Var tvungen att gå tillbaka för att se vad som hade hänt. Ja dessa försäkringar … ska vara så bra men oftast så förlorar man. Nedskrivningar pratas det sällan om i reklamen. Vår bil är på rep. och de höjde vår försäkring innan vi ens hade hunnit lämna in bilen )-: Höjd försäkring i två år pga. uttagen självrisk med mera. Snart dags att se sig om efter nytt bolag igen. Surt för dig att först bli av med alla dina grejor och sedan att allt skrivs ned. Du har ingen annan försäkring som hjälper dig med detta? Ibland ska man kolla överallt och dammsuga varje tråd för att ibland kan det bära sig. Osis vad dyrt detta blev plus känslan med att bli bestulen/ kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är ju en så naivt dum person som tror att om man är trogen kund på bank eller försäkringsbolag, så blir man hjälpt. Men så är det ju inte nu för tiden. 🙁 Man ska verkligen vara beräknande och jämföra och kolla om det så betyder att man får hoppa mellan olika bolag.
      Men jag förlorade inga pengasummor och kameran är väl det enda jag verkligen saknar för den var som en god vän alltid i väskan. Glasögonen får jag förhoppningsvis hjälp med… de kommer att kosta kring 12 000 kronor.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.