Marja

Den långa resan.

En bekymmerslös dag.

Det piper och låter här hemma som om jag hade ett gäng tamagotchis att ta hand om. Johanna hade aldrig en sådan när det begav sig, jag hittade en på gatan som var död och det var en traumatisk upplevelse för jag fick inte liv i den.

Nu har jag både surfplatta och mobil, som plingar, visslar, spelar harpa och ping-pong. I går hörde jag ett försynt pip som jag inte kunde lokalisera… det kunde inte vara brandvarnaren, för den suckar uppgivet, inte heller kamerabatteriet och fjärrkontrollen piper inte när den dör. Till slut lokaliserade jag pipet till den lilla knapptelefonen jag fick låna av Johanna. Ja, batteriet var slut. Jag satte den på laddning och då blev den tyst, tills den pep till högt en gång… FÄRDIG!

Sen var det ett konstigt pling-pling-pling i telefonen som hördes hela dagen med jämna mellanrum, inomhus som utomhus. Min granne som kom och fikade tyckte det verkade som någon slags snooze/påminnelse. Aha, jag hade skrivit in i telefonens kalender att hon skulle komma och skulle få en påminnelse 30 minuter innan. Plingandet slutade inte förrän jag raderade noteringen. Jag vet inte vad jag gjorde för fel, det är ju så många inställningar att hålla reda på.

Det blev en kort cykeltur till återvinningskontainrarna och Ålidhem i dag. Åh, vad jag älskar det väder vi har nu… varmt och en vind som fladdrar i skjortärmarna. Jag stannade till under lindarna och tog ett kort med mobilen.

Sen kom min granne på fika. Vi satt i flera timmar vid köksbordet med balkongdörren på vid gavel och åt butterkaka till kaffet. Mums, mums!

Kortet jag tog med min cykel under de underbart doftande lindarna har jag lagt ut på Instagram. Där heter jag marjagranqvist rätt och slätt. Google bestämde att kortet är taget i Grössjös naturreservat och jag vet inte hur jag ska dementera det. Naturreservatet ligger nära dock. Nån som vet hur jag får bort den uppgiften, för den är ju inte helt korrekt?

Det har varit skönt med en lugn, bekymmerslös dag.

Ha en fin torsdagskväll <3 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Ja, nu är du uppkopplad på riktigt. Och det här med alla ljud…Men en kan sätta av ljudet.
    skall tittta in på Instagram imorgon och se din bild. Kansk kan Instagram vara något för mig också, men just facebook avvaktar jag med.
    Mysigt att fika med din granne och att sitta och prata i flera timmar. Detta att ha tid är så skönt.
    Sol i Stockholm också men jag saknar nog allt tystnaden från Vännfors och landet. (Jodå, sol där också..)
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man får se upp med alla ljuden. De kan bli stressande. Jag har inte riktigt förstått allt med Instagram, men det kommer väl. Har redan fått två följare. 🙂
      Ja, det var skönt att sitta i lugn och ro och prata med grannen. Vi har haft ganska mycket kontakt i sommar.
      Kram! 🙂

  2. Comsi Comsa

    Ja det kan bli mycket plingande om man inte avaktiverar ljudet. 🙂
    Det var inte utan att jag skrattade när du beskrev alla ljud, hi hi hi…. 😀

    Kramen ♥

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Värst är det ju när man inte vet vad det är som piper och låter… 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.