Marja

Den långa resan.

På vandring.

I dag for jag till net-on-net på kamerajakt. Jag måste bara ha en liten kamera med mig i väskan/fickan. Jag har försökt att använda mobilens kamera, men det går inte så bra. Jag är så rädd att tappa mobilen och så trycker jag hela tiden på hem-knappen när jag ska ta bilder. De bilder jag har på instagram har  jag tagit med mobilen och de blir ju ganska bra.

Jag hade också ett annat problem.

uvfilter

UV-filtret sprack på ett av mina objektiv till min stora kamera när jag tappade den i golvet. Nu går det inte att skruva loss, så jag kan byta till ett helt. Jag engagerade tre killar med olika verktyg, men filtret sitter som berget. Ni kan se att kanterna är misshandlade av verktygen. Till slut ville jag att de skulle slå sönder glaset för att få ett bättre tag om kanten, men det ville de inte. En sa att han kunde hämta en hammare om jag själv ville göra det. Vad ska jag göra? Jag vill inte kassera objektivet…

Sen köpte jag en liten kamera och när jag kom hem och kikade i lådan, såg jag att tillbehören inte var de jag var van vid. Kändes lite outdated. Den modellen jag blev av med finns inte längre, så jag tänkte vara lite vågad och välja ett annat märke, men i morgon far jag tillbaka och byter till en kamera av mitt gamla märke. Men först ska jag kolla tillbehören. Jag vill kunna ladda batteriet och föra över bilder till datorn/plattan på ett smidigt sätt.

Hemvägen blev en enda lång vandring. Jag frågade tjejen i kassan om jag kunde gå ’bakvägen’ till Biltema. Det ser så nära ut, men den höga skylten kan också vara förvillande. Jag ville veta om det fanns staket jag skulle bli tvungen att klättra över. Hon rekommenderade mig att hålla mig på cykelvägen. Som vanligt kom jag ju inte fram till mitt mål för att jag hittar annat på vägen. Först gick jag in på Team Sportia, som hade utförsäljning… sen tog jag sikte på Biltemas skylt och gjorde som barnen gör, gick raka vägen… över en parkering, genom diken, över en äng… och se där fanns ÖoB framför mig! Jag tänkte bara gå in och titta, men plockade på mig en massa saker som jag verkligen behövde. Allt från en balja för fotbad (har inte haft nån sen flytten) till knapriga ostbågar. Sen fortsatte jag vandra över stock och sten och när jag kom till Biltema var jag så trött och hungrig att jag bara ville åka hem. Så typiskt mig!

Jag hoppade på första bästa buss och brydde mig inte om att byta, utan fick gå en liten bit innan jag kom hem. Hade jag vetat att jag skulle gå så mycket i dag, hade jag tagit ett par bekvämare skor. Men det gick bra i alla fall, vädret var underbart och jag hade all tid i världen.

Ha en trevlig söndagskväll<3 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Trist med ditt uvfilter på den stora kameran och svårt när det inte går att få loss. Kanske kan du vänta ett tag och se om emnlysande, kreativ idé dyker upp. Hoppas!
    Tror du gör klokt i att byta den nya , mindre, kameran om den inte kändes bra. Kameran är ju en vän en har med sig så det är viktigt att den känns rätt.
    Vad gäller mobilkameran så kan du träns upp dig, den är ett bra komplement och jag tycker dina bilder på instagram är jättefina.
    En rejäl promenad fick du idag och mycket ntt fick du se. Jag riktigt såg dig där ta dig fram i terrängen för att nå målet. Bra kämpat!
    Stor kram! (Och jag var en sväng till Brygggartäppan….)

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag blev rekommenderad att åka till Cyberphoto, för de sysslar ju bara med kameror… De har kanske specialverktyg för sådant här. Men det är ingen panik, för jag har ett nästan likadant objektiv på kameran, som jag fått av Johanna.
    Jag tränar med mobilen… och har bestämt att fotona till instagram ska tas med den. 🙂
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.