Marja

Den långa resan.

En vanlig tisdag.

Rönnbären skiftar från orange till rött.

ronnbar

Björkarnas löv börjar gulna och falla till marken. På min gata är det drivor av torra björklöv på marken. Är det redan höst? Det känns inte så, för i dag hade vi ännu en varm och vindstilla dag.

Jag har gjort upp med försäkringsbolaget. Fick prata med en annan handläggare i dag, bad att få en detaljerad redovisning på uträkningen och gjorde ett par justeringar, som gick igenom. Jag får 65% på de dyra glasögonen, resten äts upp av självrisken.

Sen ringde Synoptik och meddelade att man inte kan få fotokromatiska glas utan behandlingar. Det tog dem en hel vecka att komma underfund med det och jag som behöver få de glasögonen tills jag åker till Finland. Jag brukar inte vilja ha några behandlingar av glasen, det blir bara besvärligt att putsa dem då de får en hinna som gör att varje fingeravtryck syns.

I kväll for jag igen ut på cykeltur vid sjön. Det var svalt och skönt och alldeles tyst. Det var fullt med folk som gick, sprang, cyklade… många med hundar, men alla var tysta och njöt av den stilla kvällen. Många stod och fiskade och en kanot gled ljudlöst fram i vattnet.

Den nedgående solen reflekterades i molnen, som speglade sig i vattnet.

solnedgang25augusti2

Lite senare och på andra sidan var solnedgången magiskt vacker.

solnedgang25augusti3

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vilka vackra bilder och den sista var extra fin tycker jag. Vad skönt att du nu gjort upp med försäkringsbolaget, ännu en sak mindra att ordna med. Skönt!
    Nej, hösten får vänta ett tag till. Visserligen är kvällarna nu mörkare men visst väntar vi med hösten.
    Mysigt med dessa cykelturer i kvällningen. Jag följer gärna med.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är mörkt och höstlikt på kvällarna nu, så det gäller att passa på att fara ut medan det är ljust. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.