Marja

Den långa resan.

Hej igen!

Nu är jag tillbaka efter några mycket intensiva dagar. Har inte riktigt landat än. Det har varit fullt upp från morgon till kväll och ändå hann jag inte med allt jag hade tänkt mig. Bara resan tar en hel dag ena vägen.

När jag for tidigt i onsdags morse, såg det hotfullt ut över havet.

wasaline

När jag kom hem i går kväll/natt åkte vi rakt in i solnedgången. Jag satt uppe i baren, det enda stället där de hade wi-fi, och njöt.

solengarner

För övrigt har jag haft fint väder, soligt och höstligt krispig luft. Ett par dagar hade vi 18-19 grader mitt på dagen. Jag fick låna en cykel och det ger ju en stor frihet. Jag cyklade förbi gula havrefält, tog genvägen över den gamla järnvägsbron en dag, men använde för det mesta den vanliga landsvägsbron.

havre

merabron

franbron

En dag for min bror och jag till kyrkogården och placerade en blomma på vår systers och våra föräldrars grav. Det brukar vi göra varje gång jag kommer till Finland.

graven

För övrigt träffades vi en stund varje dag. Åt lunch tillsammans, gick runt på stan och fikade. Min bror är lite speciell och orkar inte vara social så länge, men jag tror att han uppskattade att jag kom och hälsade på, för han överraskade mig med en innerlig puss på kinden när vi sa farväl för denna gången. Annars brukar det räcka med en snabb kram.

Jag bodde hos en bekant och blev uppassad som en prinsessa. Tänk så fort man vänjer sig vid sånt. Efter ett par dagar satt jag kvar på rumpan och bad om ett glas vatten.

Vi hälsade på en kvinna på detta äldreboende med sexkantiga rum.

himmeli

Jag hälsade också på Maire, som satt kvar på sin bänk med handväskan bredvid. Hon behöver inte vara rädd att någon ska stjäla den.

maire

maire2

Jag har ätit finsk korvsoppa, köttfärssoppa och kornvälling.

korvsoppa

kornvalling

Jag har pratat finska och sett på finsk TV. På nätterna har jag lyssnat på finsk musik med radion inpluggad i örat. På lördag kväll var det förstås bastu.

Det har varit njutningsfulla cykelturer, trevlig samvaro, men också vemod och sorg. Jag har känt mig lite urlakad i dag.

Jag har förstås många fler bilder som jag ska lägga ut de närmaste dagarna.

Ha en trevlig måndagskväll <3

10 kommentarer

 1. Ditte

  Välkommen tillbaka till Umeå igen! Jag förstår att du haft en fin resa men visst är det mycket som ska tas in och bearbetas.
  Bilderna är jättefina och jag är glad för att jag också fick följa med på resan på ett hörn. Bilden där båten åker in i solnedgången är så fin och ger mig goda tankar och minnen.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det blev väldigt intensivt, eftersom jag skulle hinna allt på tre dagar. Hade gärna varit längre, men känner att jag då måste bo på hotell eller låna en bostad. Kanske nästa sommar. 🙂
   Solnedgången var magisk, men sen blev det fort becksvart.
   Kram! 🙂

 2. Comsi Comsa

  Vilken fantastisk solnedgång, helt underbar. Många fina bilder och det sexkantiga huset var annorlunda på ett kaxigt sätt. =)
  Ja, det var trist med din väska, man får låsa fast sina saker på kroppen.

  Kram ♥

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, solnedgången var helt fantastisk. Huset med de sexkantiga rummen har ritats av ett finskt arkitektpar. 🙂
   Kram! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack! Det är alltid trevligt att vara i Finland, även om en sådan resa även innehåller jobbiga moment.
   Kram! 🙂

 3. Sandra från Finland

  Välkommen hem, säger hon som är i Finland! 😀 Det var roligt att läsa om din resa, vilket vackert väder du fick! Själv ska jag till Stockholm i helgen och hoppas på en lika fin vistelse där 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Ja, jag hade verkligen tur med vädret. Ha det så bra i Stockholm! Kram! ☺

 4. Anna Holgersson

  Tack för alla bilder du lägger ut! Som att få följa med en smula på din resa! OCH nu skall jag göra krovgryta till middag, blev så sugen av bilden av korvsoppa 😀 Välkommen hem! Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.