Marja

Den långa resan.

Finns det hjärterum…

 

ronnochoxel

På Ålidhem står en Rönn och en Oxel tätt intill varandra. Det ser nästan ut som de är ett och samma träd. Jag ser dem när jag åker förbi med bussen och har inte riktigt förstått att det är två träd. I våras fick Rönnen sina löv innan Oxeln och då trodde jag att halva trädet var dött. Nu är Rönnens bär röda, medan Oxelns fortfarande är gröna, men börjar bli orange. Ska bli intressant att se hur träden kommer att se ut senare i höst. Lovar att dokumentera.
B.t.w. min cykel är ju en riktig linslus.

Helt spontant ropade jag hem en svart tunika på Tradera härom kvällen. Den blev lite dyrare än jag tänkt, men den är mycket fin. Gudrun Sjödén, förstås, och tjock svart crepe med en massa små gråskimrande pärlemorknappar. Sitter som en smäck.

tunika

I kväll har jag varit på vattengympa och känner mig så där skönt trött.

God natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

  1. Annette

    En sådan kul upptäckt! De är ju faktiskt väldigt lika varandra. Undrar om det ena trädet är planterat och det andra frösått av någon fågel som suttit i trädet..?

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Svårt att veta. De ser ungefär lika stora/gamla ut. Det finns både Rönnar och Oxlar i området, men den här raden har bara Rönnar, så Oxeln är knappast planterad där. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.