Marja

Den långa resan.

Ett plötsligt, olidligt högt ljud.

Men så hemskt! Min brandvarnare började plötsligt tjuta… två tre helvetestrudeluttar och sen blev den tyst och lampan lyser grönt. Jag blev alldeles chockad av det starka ljudet och sprang ut i korridoren för att se om det brann någonstans, men allt var som vanligt. Det fanns ingenting inne hos mig heller som hade kunnat utlösa varnaren.
Jag har för mig att den inte går på vanliga batterier, utan är kopplad till elcentralen, men jag kan ha fel. Hoppas den håller sig tyst i natt, så ska jag kolla med vaktmästaren i morgon. Usch, fy, så rädd jag blev.

Det var vattengympa i kväll och vi hade vikarien. Han leder i vanliga fall aquapassen på IKSU och hans program, som ju är anpassat för starka studenter, är inte alltid lätt för oss medelålders tanter och farbröder. Men han är så himla trevlig och rolig och vi gör ju så gott vi kan. Och så får vi dansa Zorbas dans, för han är ju från Grekland.
Jag blev lite fnittrig när vi skulle springa fram och tillbaka och i sidled och runt, runt. Halkade till och höll på att hamna under ytan. Då tog jag en sådan där korv och la mig i flytläge. Kändes bra att vara lite olydig. Gjorde en annan olydig sak på väg till bussen också, men den vågar jag inte berätta om just nu. Kanske senare.

Jag håller på och förbereder ett mammapaket till Stockholm. I dag när jag skulle laga lunch var spisen upptagen med alla blommor och fjärilar jag håller på och stansar ut.

paspisen

De ska också iväg med paketet. Det blir ett pyssel- och konstpaket till Johanna och Ronja. De är båda så duktiga på det de gör och jag vill gärna sponsra deras intressen. Ett mammapaket innehåller ett hopplock av gammalt och nytt och om det finns några tomma utrymmen brukar jag stoppa in nästan vad som helst som små överraskningar.

På lördag ska jag få gå på det förberedande genrepet till höstens föreställning på Norrlandsoperan, Rigoletto. Ser fram emot det.

Ha en lugn fredagsnatt<3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad märklligt med din barndvarnare. Hoppas att någon kan hjälpa dig så att dte inte upprepas.
    Vattengympan låter rolig och att var lite olydig piggar upp det hela. Och ännu mer olydnad låter riltigt spännande…
    Kul men ditt mammapaket! Uppskattas säkert mycket!
    Norrlandsoperan och Rigoletto låter väldigt trevligt. Du får berätta sedan…
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har kollat med vaktis om brandvarnaren. Han kunde inte ge någon förklaring, men den är kopplad till en elkälla, så jag tänker inte ta i den. Han skulle försöka få tag i en bruksanvisning.
      Vattengympa är den bästa och roligaste motionen för mig. Måste läsa på om handlingen i Rigoletto, jag brukar blanda ihop de där operorna. Men jag gillar opera… det är så dramatiskt.
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.