Marja

Den långa resan.

Vilse i mitt eget hem.

stylat

Jag tycker jag är ganska bra på att anpassa mig till omgivningen, men i dag blev det lite för mycket. Jag damp ner på soffan i svart klänning med vita prickar och blommigt förkläde. Visst ser ni mig där?
Jag har samma överkast på mina två korgstolar, så för en kort stund kände jag mig vilse i mitt eget hem.

Förklädet hade jag på mig för att jag skulle laga mat till två gäster. Just nu är jag inne i en svacka vad gäller inspiration till matlagning, så det blev sånt de fått förut hos mig. Gulbetssoppa, recept finns här, och plommonpaj med bovetegryn och nötter, samt vaniljvisp till. Recept på pajen finns här. I dag hade jag i naturella cashewnötter och rostade, saltade mandlar.Jag bytte inte ut sockret mot stevia, för jag har märkt att min mage reagerar mot alla artificiella sötningsmedel. Stevia är kanske mer naturellt än artificiellt, men processen när medlet ’förädlas’ känns konstlad. Då tar jag hellre en mindre mängd råsocker.

Som vanligt glömde jag fotografera maten, men jag kan visa en ny choklad från Fazer. Mörk choklad med smak av kaffe och kardemumma. Jag köpte några kakor i Finland. Har inte sett dem i affärerna här än.

fazer

Det blev en skön tisdag i goda vänners lag.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

 

6 kommentarer

 1. Rebecca Boyd

  Jag har också en matsvacka just nu! Noll fantasi.
  Apropå stevia/socker så brukar jag köpa kokossocker fast eftersom det är väldigt dyrt så blandar jag ibland ut det med rårörsocker. Kokossocker har mindre påverkan på blodsockret än vanligt vitt socker men smakar ändå jättegott, lite kolaaktigt, och är lätt att dosera (samma som vanligt socker). Kokossockret är tydligen omöjligt att industrialisera, det är därför det kostar. Och smakar så gott, förmodligen.

 2. Caanita

  Jag tycker att gulbetor är både nytt och spännande, men var köpte du dom? På bondens marknad fanns några knippen, men betorna var väldigt små, mindre än plommon och när dom var skalade var det inte mycket kvar.
  Tack för tips!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag köpte de här betorna på Ica-Maxi. En påse på 1 kg tror jag det är… två betor var riktigt stora och de andra hyggligt stora. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.