Marja

Den långa resan.

God karma.

mingataBjörkarna på min gata.

Jag trodde alla löv skulle fara iväg med stormen, men förvånansvärt många har klamrat sig fast på träden. I dag såg jag en Rönn utan ett löv, men med en massa röda bärklasar kvar i skogen. Hade jag varit längre, hade jag brutit av några kvistar med bär för att ha som dekorationer. Man kan plocka rönnbären nu och lägga dem i frysen och ta fram till jul för fina dekorationer.

RönnOxeln ser ut så här nu.

symbiosen2

Rönnen har tappat sina löv och Oxelns bär har inte hunnit bli röda än.

Som ni ser är det något fel på min nya lillkamera. Den släpper in ljus från vänster. Jag har torkat av linsen, men det hjälper inte. Är det något garantin täcker?

I dag kändes det lite kallare i luften. Tror inte det har varit minusgrader i natt, men blommorna på min balkong har definitivt gett upp. Jag har verkligen haft glädje av dem hela sommaren.

Jag hjälpte en kvinna av bussen i dag. Först lyfte jag ner hennes rollator och sen henne. Det var en gammal buss, som inte kunde niga, så det blev ett ordentligt trappsteg ner till trottoaren. Att kunna hjälpa på så sätt gör mig alltid glad. Jag blir mest glad över att jag fortfarande är så pigg och stark att jag kan hjälpa andra, för tids nog kommer jag själv att behöva hjälp.

Belöningen kom med detsamma, för när jag kom hem hängde en påse på min dörr från en generös vän. I den fanns squash, som hon odlat själv och tunnbröd som hon varit iväg och bakat.

squash

Tack finaste! Nu blir det tagliatelle av squashen till middag i morgon och gofika till kaffet några dagar.

Ha en fin måndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Fin bild på björkarna, det är väl nu man skulle ha varit ut och kollat in alla färgskiftningar, innan det är försent. Åh vad gott med hembakat tunnbröd, lyllo du 😀 //Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    I år har det inte varit så mycket färg, tycker jag.
    Tunnbrödet var sagolikt gott… åt med bregott och lite marmelad till kaffet.
    Krya på dig! Kram! 🙂

  3. Ditte

    Hej Marja ! Jag tror visst att garantin skall täcka detta. gå tillbaks till butiken och fråga för kameran är ju ny och skall inte uppföra sig så här.
    Rönnoxeln är fin och kontrasterna är slående. Och visst är det en god tanke att plocka in rönnbärskvistar för att frysa och ha till senare dekorationer.
    Tänk, det har jag aldrig funderat på…..Men nu så.
    Visst är det skönt att kunna erbjuda en hjälpande hande och jag tror på att goda handlingar föder andra goda handlingar. Helt klart! Och genom att ge en stöttande hand nu så kommer du att få den tillbaka när du behöver.
    Och redan du kom hem hade en god fé varit hos dig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag ska gå tillbaka med kameran. Är inte alls nöjd med den.
      Jag tror också på att man får tillbaka det man ger om än i annan form. Det kände jag i går. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.