Marja

Den långa resan.

Så mycket tekniskt…

grankal

Hur kan man glömma en stor förpackning med grönkål i kylskåpet? Jag måste ha tunnelseende.
Jag skulle göra grönkålschips, men det blev inte av just då. Nu får det bli biogas i stället. Jag öppnade förpackningen väldigt försiktigt och höll andan. Det var inte så farligt.

I kväll har jag ägnat två timmar åt att komma underfund med man ’repostar’ ett foto på Instagram, d.v.s. kopierar ett foto från en annans konto till ens eget. Jag ville vara med i en tävling om fina Iittalaglas och då skulle jag lägga in den bilden på mitt Instagram. Johanna har förklarat för mig hur jag ska göra en gång, men jag missuppfattade hennes instruktioner totalt.
Jag försökte på olika sätt att skicka och kopiera… men det gick inte så bra. Då googlade jag och fastnade i hur man tar en skärmdump… fel spår. Till slut hittade jag en instruktion på vilka två knappar man ska trycka på. Ta-daa… hur enkelt som helst. Ibland är det bra att vara envis. Nu har jag huvudvärk.

Min dator beter sig konstigt och jag är livrädd att den lägger av. Det är länge sedan jag lade över mina foton på den externa disken, så jag måste göra det innan något händer. Sen får jag nog börja fundera på en ny laptop. På mobilen och surfplattan har jag installerat ’dropbox’ och litar på att mina foton flyter omkring säkert i cybern om något händer. Eller?

I dag har jag inte gjort någonting. Jag har städat undan tidningshögen, sopat upp lite smulor och varit ute med soporna. Sen har jag tittat på TV, löst korsord, sovit en stund, bloggat och instagrammat. Värmt lite mat och kokat ett par koppar kaffe. Ibland är det skönt att bara vegetera.

God natt<3

 

 

 

8 kommentarer

  1. Anders

    I mitt yrke som tekniker så råkar jag väldigt ofta ut för datoranvändare som förlorat dokument, bilder eller andra viktiga filer. Så jag tycker att du är klok som tänker på att ta backup på dina filer. Det bästa är att förvara det man är rädd om på minst två olika ställen.

    PS: Dropbox finns för Windows också.
    PS 2: För att inte ha gjort ”någonting” så tycker jag att du fick ganska mycket gjort ändå 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är ju mest rädd om mina foton och har erfarenheten av en extern disk som bara ’dog’. Jag tror det var så att jag kopplade den till fel sladd och det blev kortslutning. Köpte en en ny liten extern disk, men som du säger så borde jag ha ytterligare ett ställe.
      Ha en bra helg!

  2. Ditte

    Oj, jag blir nästan matt när jag läser om allt du har gjort.
    Vad gäller instagram och kopiera ett foto skulle jag också behöva lära mig det. Så jag får väl ”googla” jag också.
    DEn här dropboxen är nog bra , men jag måste komma i gång. Känns som om jag har lång startsträcka där.
    Har en extrern hårddisk, men ibland gkömmer jag att koppla in den när jag lägger in mina foton från kameran till datorn. Inte bra.
    Önskar dig en trevlig kördag och lycka till i tävlingen på Instagram.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är lite olika hur man ska göra för att kopiera bilder på Instagram. I mitt fall var det bara att hålla in hemknappen ovh av-knappen samtidigt i några sekunder. Sen lägger sig den bilden jag valt i mitt fotogalleri. Det blir som en skärmbild som man sen kan beskära.
      Ha en fin helg! Vi har 13 plusgrader här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.