Marja

Den långa resan.

Om Holmlund var en kvinna…

Om Lennart Holmlund var en kvinna skulle han ha blivit sparkad ur partiet och från alla uppdrag för länge sedan. Han har i åratal blivit behandlad som den ’okynnige’ pojken… ni vet ’pojkar är pojkar’. De får uppföra sig och säga vad de vill, det är ju bara charmigt.

Flickor däremot måste veta hur man uppför sig, helst varken synas eller höras och aldrig skämma ut sig, för då gör de någon annan som känner ansvar för dem, generade. Och det skulle med all säkerhet resultera i en reprimand.

Jag hoppades att något skulle hända redan för ett år sedan, då Holmlund skrev ett inlägg på bloggen där han räknade upp alla myter och fördomar kring de romska tiggarna och åberopade som sin källa en ’civilklädd säkerhetsvakt’. Han fick förstås plocka bort sitt blogginlägg och skriva en ursäkt. Trodde vi på den? Inte jag i alla fall.

Nu har han gjort det igen. Skrivit ett svar till en kommentar till en artikel på nättidningen där han bl.a. påstår att ’svenska inte skiter som romerna’, samt annat rasistiskt, fördomsfullt och korkat om de romska tiggarna. Senare säger han till en reporter att han ’säger bara sanningen’.
Så klart kommer han med en ursäkt på bloggen. Han ber om ursäkt… han är inte rasist… han har alltid kämpat för alla människors lika värde…  En snygg ursäkt, men INTE övertygande.

Det kommer nämligen att hända igen. Holmlund pratar först och tänker sen. Så slingrar han sig och ber till slut om ursäkt. Hur många gånger ska det få hända? Jag har en känsla av att de i hans omgivning som bara skrattar och rycker på axlarna, de som inte vågar sätta ner foten, i själva verket håller med honom. Och det skrämmer mig!

Ha en lugn måndagskväll <3

16 kommentarer

  1. Anders

    Holmlund verkar ha 199 liv vad gäller korkade uttalanden. Enligt mitt sätt att se på saken så borde han vara avpolleterad för länge sedan. Dessvärre verkar jag ganska ensam om att tycka så. Snarare verkar det som om folk uppskattar hans rättframhet. Om det är för att de innerst inne tycker som Holmlund låter jag vara osagt. Men det är ändå skrämmande att han fått hållas i så många år utan värre konsekvenser än stora rubriker i media. Så tyvärr så tror jag precis som du, det är inte sista gången som det kommer att hoppa grodor ur munnen på Holmlund. Och han kommer att komma undan igen och igen…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, suck! Men vi som inte tycker som han måste uppmärksamma hans rasistiska uttalanden om och om igen.

  2. Ditte

    Tänk att politiker kan man alltid bli om man inte blir/blev något annat. Och sedan undrar man varifrån politikerföraktet kommer. Pust!
    Mesigt att inte avsätta honom.
    Bra att du tog upp detta igen!
    Stor kram till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi är några stycken på VK-bloggen som skrivit om samma sak i dag… Få se vad som händer.
      Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      F.d. Kommunstyrelsens ordförande i många år… och han har alltid varit likadan. Kram! 🙂

  3. grandmother

    Du har så rätt, om Holmlund varit en kvinna hade han försvunnit ur rampljuset för länge sedan. Han har ett så klumpigt sätt att uttrycka sig att man fullkomligt tappar respekten för karlen. För att inte tala om hans bleka politikerkollegor……… Det värsta är att han tycker att han uttrycker ”vad folk egentligen tycker”. Jag vill då inte att han ska representera mig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag kan inte fatta att han har fått hålla på som han har gjort under alla dessa år. När jag jobbade på kommunen ifrågasatte jag ofta hans uppförande och uttalanden och folk bara skrattade och sa att man inte skulle ta honom på allvar. Han ansågs vara en bra politiker och han sades ha goda sidor också. Men karl saknar ju totalt filter…
      Ha en bra dag! Själv har jag tandvärk 🙁
      Kram!

  4. Jag

    Lennart har fått sin makt pga av folk varit rädda för honom.
    Han använder sig av så kallad härskar teknik. Tex börja pilla med mobilen när kvinnor börjar prata. Förlöjliga dig etc.
    Att det tog så lång tid innan någon vågade berätta för Holmlund att det finns rättstavningshjälp i datorer bevisar detta.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vad är det som gör att man är rädd för honom? När jag jobbade på kommunen hamnade jag ett par gånger i samma sammanhang som Holmlund och jag kan intyga att han var nonchalant mot kvinnor och gärna dunkade männen i ryggen och sa något typiskt ’grabbigt’. Jag tappar respekten för en sån människa.

  5. Stefan

    De vågar inte avsätta honom, enklare att kalla detta ta en paus. HAn sitter väl fortfarande i Björklövens styrelse.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vad jag förstod skull han ta en paus från alla uppdrag. Det är nog dags för honom att pensionera sig på riktigt. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.