Marja

Den långa resan.

Måla musik och ansiktsvärk.

Jag tog mig hem från akvarellmålningen i stormen. Oj, oj, vad det regnar och blåser igen.

I kväll har vi målat till musik. Vi fick först lyssna till ett stycke och sedan måla medan vi lyssnade en gång till. Vi hann med fyra målningar och en fika emellan. Sen ställde vi upp våra alster låt för låt och berättade hur vi hade tänkt. Jag målade 1) stora vattendroppar som faller ner i en sjö med höstskog och ett högt berg i bakgrunden 2) en massa bollar och bollar i bollarna i olika bjärta färger, som studsar och rullar runt 3) ett vitt moln och en ’barnsol’ i hörnet och svarta blixtrar ur det vita molnet ner i ett upprört hav 4) en sommaräng med olika vilda blommor. Inga mästerverk, utan väldigt naivistiskt eftersom vi skulle jobba snabbt. Några tänkte bara färger och former och det blev väldigt fina alster.

Det var roligt och för mig blev det en fortsättning på gårdagens övningar.

Jag stördes ändå lite av att jag har sån värk i halva ansiktet. Inga värktabletter hjälper och värken kommer i attacker. Jag trodde först att jag hade tandvärk, men nu misstänker jag att det är den stora ansiktsnerven (trigenimus?) som spökar, för det strålar ur örat upp i pannan och ner i bihålan, käken och halsen. Inte alls kul. Jag ringde min tandläkare i dag, för jag måste utesluta att det är något med tänderna, men han hade ingen tid förrän på fredag em. Jag orkade inte ens cykla till Ålidhems centrum i dag, utan tog bussen. Är glad att jag i alla fall tog mig till akvarellen, för det var ju himla kul och lite distraktion.

Jag ska ta en naproxen till natten och se om jag får sova.

Ha en lugn torsdagsnatt <3 

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Finns väl knappast något värre än just värk, och speciellt då man inte vet vad den kommer ifrån, usch, inte roligt, och jag hoppas tabletterna hjälpte och att dom kan hitta problemet och lösa det. Nu börjar vädret likna det vi hade ifjol, den här tiden, det var bara regn och grått, varenda dag, men…jag har ändå förhoppningar om soliga dagar, och att dom finns kvar, allting brukar vända så småningom. Ha det gott, Marja! //Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, du vet ju hur det är att ha ont. Jag är också ganska van men det här är något nytt. Usch, fy! Ska få komma till vårdcentralen i eftermiddag.
    Var rädd om dig! Kram! ☺

  3. Ditte

    Så trist att du ska ha så ont! Men bra att du snabbt fick en tid på vårdcentralen. dEt är ju svårt att smärtlindra om man inte vet vad som orsakar den. Håller tummarna!
    Vad roligt med akvarellmålningen och vilken trevlig uppgift. Hade gärna veat se era resultat. Spännande med att det skulle ske snabbt och med färger och former som betydelsefulla ingredienser.
    Styrkekram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är besvärligt. Neuropatisk smärta från den stora ansiktsnerven som nu ska utredas. Först röntgen av bihålorna och sedan specialisterna på öron-näsa-hals. Suck! Hade kunnat vara utan det.

      Akvarellmålningen var rolig och så kreativ. Roligt också att höra de andra berätta om sina målningar. Det var som bildterapi, som jag ju har gått på för länge, länge sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.