Marja

Den långa resan.

Fototriss: Dörrar

Jag är dålig på att fotografera pampiga dörrar. Jag tycker det är svårt att få med hela dörren och att bilden blir skev och vind. Däremot fotograferar jag gärna gamla dörrar.

Den här dörren går till ett provrum i Röda Korsets secondhandaffär. Den har hängts upp så att det blir ett mellanrum nere vid golvet så att man kan se om det är upptaget.

dorr3

Den här gamla dörren är rekvisita vid Norrlandsoperan. Här står den lutad mot en vägg i väntan på att bli behövd.

dorr2

Granne med hotellet i Tallinn fanns ett gammalt kråkslott med underbart vackra fönster och dörr. Tyvärr kunde jag inte gå närmare, för det bodde folk där och jag tänkte inte på att zooma.

dorr

Som bonusbild måste jag visa huset från framsidan. Det verkar vara en glasveranda och det kanske finns en ingång till på baksidan.

krakslottet

Fototriss

Ha en skön söndag <3

10 kommentarer

  1. Åke

    Det behöver inte vara pampiga dörrar, du har fångat sådana fina detaljer om dina dörrar att det väcker en nyfikenhet. Tänk vilken historia dom bär på 🙂 Jag umgås med två som jobbar med att restaurera gamla hus, dessa bilder ska jag allt visa dom. Dom jobbar som länsantikvarie.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anneli! Ja, hur tvättar man de där fönstren, var min första tanke. Om jag bodde där i dag, skulle jag torka försiktigt med såna där engångslappar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja visst sätter dörrarna i gång fantasin? Det estniska huset är ju helt fantastiskt. Lite förfallet kanske, men det bodde folk där och de var ute i trädgården och grillade. 🙂
      Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Annie! Nästa gång jag far dit ska jag se till att få bättre bilder. ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.