Marja

Den långa resan.

Motgångarnas dag.

I dag fick jag återigen konstatera att det inte alltid blir som man tänkt sig. Jag har ju mått hyfsat hela veckan och gladde mig åt att jag säkert skulle orka fara på vattengympan. Jag har ju missat tre gånger nu.

I morse vaknade jag efter en natt med dålig sömn med infektion i vänster öga, sönderkliade eksem och en trasig mobiltelefon. Det blev en snabb överblick över läget. Varken ögat eller eksemen skulle må bra av klorvattnet, så vattengympan gick bort.
Telefonen hade tappat sin wi-fi funktion och den påstod i sten till och med om mitt eget bredband att det inte ’fanns inom området’. Jag kollade inställningarna och rensade bort gamla wi.fi alternativ, stängde av funktionen och satte på, men telefonen snurrade bara på och letade i blindo. Jag har också noterat att den har bett om att bli laddad väldigt ofta de senaste dagarna.

Jag for ner till Telia och där konstaterade man att det var något fel på telefonen och att den måste skickas på lagning, men först blev jag hemskickad för att kopiera över de bilder och kontakter jag ville behålla. Alltså telefonen är tre månader gammal! Samsungrappel! Min gamla Nokia höll i 15 år innan den blev stulen. Jag har aldrig behövt laga någon telefon tidigare, så lite besviken är jag. Egentligen vill jag ha en ny telefon i stället för att börja tjafsa med ett måndagsexemplar.

I morgon och på lördag ska jag vara på kurs med HSB. Jag ska lära mig om juridik i samband med bostaden, andrahandsuthyrning, underhållsplan, brandskydd m.m. Bra saker att kunna även om man inte sitter i styrelsen. I morgon kväll blir vi bjudna på middag också. Det kommer att bli trevligt, men tröttsamt med många föreläsningar. I morgon har vi den föreläsaren som fick mig att somna sist.

Blåbärsriset jag tog in har fått blomknoppar.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

8 kommentarer

  1. grandmother

    Det var mycket på en gång, tråkigt. Vi får hoppas att föreläsaren med insomningseffekt läser din blogg så kanske han / hon livar upp sin föreläsning 🙂 Kram.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det kändes tungt i går, men mycket bättre i dag. Det har varit en givande dag och precis när jag skulle somna till föreslog föreläsaren en bensträckare. 🙂 Kram!

  2. Comsi Comsa

    Vilken otursdag för dig. Så surt med både öga och eksem. =( Sen att Mobilen lägger av av ju bara för mycket, vilken Samsung är det du har? Trist iallafall….

    Stor kram och i morgon är en ny dag. ♥

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Comsi Comsa! Jag ar en Samsung Ace 4. Ingen värsting. Fick den gratis med abonnemanget. I dag funkar den igen, men jag tror jag ska gå och kräva en ny.
      I dag har jag mått bättre och kursen är trevlig!
      Kram! 🙂

  3. Inga-Britt Gustavsson

    Hoppas du kryar på dig Marja , både från den krångliga mobilen och det andra kroppsliga åkommor .
    Är det inte konstigt , att grejer , som man inte för så länge sen klarade sig utan , nu kan få en att alldeles tappa sugen !!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Inga-Britt! Jag har blivit överförtjust i Instagram. Gillar ju att fotografera och titta på andras bilder. Det är kanske nyttigt att jag blir lite ’begränsad’ några dagar. 🙂 Kram! 🙂

  4. Ditte

    Trist med flera ”missöden” på samma dag.
    Vad gälller telefonen är det ju inte ok. Hoppas det finns någon garanti eller att du ändå kan få en ny.
    En mobil ska bara fungera….
    Visst är instagram roligt! Men jag inser att det måste till en bättre kamera på telefonen för min del, vilket innebär en ny telefon. Men jag har också använt bilder jag tagit med den stora kameran som jag sparat på datorn. Då har jag fått maila dem till mig för att få dem till telefonen. Liiite bökigt. Så en ny telefon får det bli på sikt.
    Hoppas nu att din kurs är bra.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är 6 månaders garanti på telefonen och så har jag en försäkring, fast den skulle visst gälla om jag tappade telefonen så den gick sönder. Då skulle jag få en ny. Jag ska gå och bråka med Telia på måndag.
      Jag tar de flesta bilderna till Instagram med mobilkameran och jag tycker jag kan redigera dem fint. Vissa bilder, som de inskannade skickar jag med mail. Däremot skickar jag ganska ofta bilder från kameran med mail till bloggen.
      Kursen är bra och alla är så trevliga! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.