Marja

Den långa resan.

Snö!

forstasnon3

Den första snön kom i natt. I morse var det bara ett tunt lager på marken, som jag trodde skulle smälta under dagen. Men det började snöa igen på eftermiddagen och nu när jag gick till grannhuset med några papper, yrde snön omkring ordentligt.

Jag tog en tidigare buss för att ha tid att gå genom Vänortsparken på väg till tandläkaren. Jag ville fotografera de stora pilträden, som fått lite snö på grenarna.

forstasnon

forstasnon2

forstasnon5

Tandläkarbesöket gick bra, men det var inte muntert. Tanden måste dras ut. Vi gjorde en summering av de senaste två årens besvär, tittade på röntgenbilderna som tagits var gång jag varit där och klagat och läste journalanteckningarna. Det konstiga är att jag inte har ont eller är öm i tanden, utan tycker att besvären finns i bihålan. Jag ville inte dra ut tanden i dag, utan bokade en ny tid, för jag måste få tid att smälta beskedet… det förorsakar nämligen en hel del besvärlig och dyr behandling i framtiden för att återställa tuggytan på den sidan.

Yrseln är bättre i dag. Jag kände av den i morse när jag steg upp… sen sov jag en stund när jag kom hem och nu är jag ok.

Nu blir det ’På spåret’ på TV.

Ha en mysig fredagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag fotade pilträd ikväll, jag 😀 Usch vad besvärligt med tanden. Jag hade ju en kindtand som jag skulle dra ut, och den hade vuxit upp i bihålan, och där fick jag svar på varför jag alltid tyckte att det kliade i tänderna då jag var förkyld. Hoppas då att det inte är nåt sånt. //Kram

  2. Comsi Comsa

    Så fina bilder med snö.

    Synd på tanden och jag förstår hur du tänker för jag skall nämligen dra ut en tand som jag tuggar som bäst med, den måste också ersättas och nu funderar på om jag inte bara drar ut min före jul för det tar ju sin tid att läka….

    Solig snöfri lördagskram ♥

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag ska dra min om två veckor och det tog nästan fyra veckor för den föregående tanden jag drog ut att läka. Ska inte fara någonstans över jul och är inte så förtjust i julmaten , så det ska nog gå. ☺
      Ha en fin kväll! Kram!☺

  3. Ditte

    Så vackra träden var med snö på! Här är fortfarande en del pilar gröna, men vi har ju ingen snö, dock var det munusgrader i natt och nu på eftermiddagen.
    Vad skönt att du pratat med tandläkaren och fått förslag på vad som kan göras och bra att du funderar på hur du vill göra. Bökigt blir det ett tag men om du sedan slipper smärtan så är det väldigt bra.
    Fint att huvudvärken är bättre och hoppas den håller sig borta.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tycker om formen på de här stora träden och snön blir ju som kristyr på grenarna.
      Eftersom jag har en infektion i rotspetsen och den inte har gett med sig under två år, inte ens med antibiotika, är den enda utvägen att ta bort tanden. Jag undrade om det inte gick in och rensa från utsidan, men det skulle inte gå. Det är ju bakterier, så det är bäst att inte gå in och rota runt och jag vill ju inte heller att de ska spridas i blodet. Det är den tredje tanden som min f.d. tandläkare har ’förstört’.
      Men jag kämpar på och tänker på min hälsa och rättar mig därefter.
      Ha en skön söndag! Här har vi snöstorm. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.