Marja

Den långa resan.

Mera snö.

block

Jag har ett kollegieblock med gult papper som jag använder när jag skriver arga meddelanden, som ex i dag när jag skulle ställa in min cykel i mitt vindsförråd och inte kom ur hissen för att det stod två cyklar i bredd lutade mot räcket på översta avsatsen. Personen i fråga äger många cyklar som dräller lite överallt. När jag påtalar att de står i vägen frågar han: ’Varför kan inte JAG…?’ och jag svarar: ’VI får inte…’ Hur långt vågar man pressa en person som tänker så?
Vad jag vet är att om det skulle börja brinna och brandmyndigheten skulle skriva i sin rapport att de inte hade fri passage, skulle vi inte få ut någonting på försäkringen.

Jag trodde ju att gårdagens snö skulle smälta bort, men i morse när jag vaknade hade snön yrt hela natten.

imorse

På min balkong såg det ut så här, så jag blev tvungen att skotta och sopa. Jag måste hålla efter snön där ute, för annars far akaciaplattorna på golvet väldigt illa när snön sen smälter och det blir blött.

balkongen

balkongen2

Nu är det ordning och reda där och allting är flyttat inåt mot väggen. Kryddorna hade frusit, utom rosmarinen som jag klippte av och satte i vatten.
Sen gick jag ner och skottade framför ytterdörren och en stig till sopmoluckerna. I kväll såg jag att någon hade skottat en gång till, det snöar och blåser hela tiden.
När jag var uppe i förrådet passade jag på att ta ner lådan med julsakerna. Det är ju redan 1 advent nästa helg. Jag pyntar inte så mycket, men adventsstaken och ett par stjärnor vill jag ha. De lyser upp nu när det är så mörkt.
Sen hade jag tvätt och tvättstugan var skitig. Jag svabbade golvet och nu känner jag av att jag både skottat, sopat och svabbat i dag. Mest i nacken.

I morgon är det pysselträff igen hela dagen. Jag ska göra julkort. Det var min tur att hitta på utmaningen med deadline kl 14.00. Jag har bestämt att vi ska jobba med former och har bestämt minst 3 geometriska former, 1 form som symboliserar något, ex ett hjärta och en egenpåhittad form som man gärna också får namnge. Verkar det svårt? Vi brukar lotta ut ett pris, som jag också ska stå för. En s.k. RAK (Random Act of Kindness). Jag har plockat ihop lite julrelaterade pysselsaker i en påse.

Blåbärsriset jag plockade in blommar mer och mer och nu har blommorna fått en svagt lila färg. Tänk om jag får blåbär till slut? Jag sitter och tittar på det hela tiden med förundran och tacksamhet.

blabarsblommor

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.