Marja

Den långa resan.

Less is more.

Det enkla är oftast finast. Jag blev så nöjd med detta kort som jag snodde ihop i natt och skickade med en beklaga-sorgen-hälsning till Finland i dag. Jag fick tips på pysselträffen i går när jag var så osäker på hur jag skulle göra. Tack Birben för hjälpen!

enkelt2

Fågeln är en stämpel och på insidan har jag några små bleka änglar runt min hälsning.

Var nere på stan och när jag var inne på Röda Korsets seconhand shop ringde AT från vårdcentralen. Jag kunde gå ut i hallen och sätta mig på en stol och prata i lugn och ro. Fast det var inte så lätt med kommunikationen, för hon pratar ganska dålig svenska och jag pratar ännu sämre grekiska. Men jag tog kommandot och bad henne läsa upp röntgenbeskedet ord för ord. Mycket latin förstås, men efter några frågor vet jag nu att förutom den infekterade tandroten+en tvivelaktig tand bredvid, så finns det svullnad och en knöl inne i bihålan. AT var lite sur på ÖNH som hade skickat tillbaka remissen och ville skicka en ny… men jag bestämde att jag vill ta hand om tänderna först och sen kontaktar jag henne för förnyad remiss till ÖNH. Jag orkar inte göra allt på en gång. I varje fall är det skönt att ä.n.t.l.i.g.e.n få veta exakt vad röntgen visade. Tur jag är envis.

I morse var det -10 grader. Snön har packat ihop sig, solen sken och det var idealiskt vinterväder. Så här såg det ut på min gata.

23nov2015(2)

Jag tog på mig broddarna och förstår reagerade mina knän på att det blir en liiten förhöjning under hälen. Det finns tydlligen inga marginaler, för nu sitter jag här med ett värkande vänsterknä. Det är bara skrot med tanten.

Min allra bästa granne ska flytta! Jag tycker det är väldigt tråkigt. En annan god granne är i Norge och gör sin AT, så jag börjar känna mig mer och mer övergiven. Med en bästis som bor i Kiruna eller Spanien och en annan som bor på andra sidan stan, är det skönt att ha en eller ett par goda grannar man vet att man kan ringa på hos om det skulle bli kris.

Ha en skön måndagskväll<3

 

 

6 kommentarer

  1. Comsi Comsa

    Kortet var väldigt fint och talande…
    Det var ett klokt beslut att ta hand om tänderna först för det är väl där roten till allt det onda är.
    En bestämd rackare verkar du också vara men det krävs när man har med
    sjukvården att göra. 🙂
    Det är jättetrist när grannar man blivit vän med flyttar, men vi får hoppas du kommer att trivas med de som kommer efter. Men svårt är det och lite övergivenkänner man sig allt.

    Kramen ❤

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Comsi Comsa! Kortet passar så bra den döda kvinnan, både fågeln och änglarna. Jag har gått och gruvat mig i en vecka vad jag ska göra och nu löste det sig så bra. 🙂
    Jag har haft besvär med bihålan i flera år, men just nu är tänderna mest akut.
    Kram! 🙂

  3. Tove Olberg

    En sak i taget är klokt. Det är bra du fått besked och på så sätt blir tagen på allvar, först tanden sedan det andra.Heja dig! Det är trist när grannar flyttar. Min dog och nu är det nytt på ingående. Vi delar loftgång.
    Kortet du gjort är mycket vackert i sin enkelhet som ändå rymmer så mycket från dig!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Först måste jag ju se hur mycket av mina besvär som beror på tanden. Bihålan är inte akut, jag står ut, men det här kommer att ta tid.
      Jag var lite handlingsförlamad inför kortet och hittade inget fint i affären, så jag är så tacksam att jag fick så bra tips av min pysselkompis. Hon hade precis gjort tackkort efter en begravning och visade hur fint det enkla är.
      Kram! 🙂

  4. Ditte

    Vilket vackert kort och väldigt talande. Och ofta är det enkla det finaste…
    Skönt att du äntligen fick kontakt me dläkaren och fick svarter uppläst. Det vill till att vara frisk för att orka vara sjuk…
    Din tanke med att ta hand om tändern aförst förstår jag för man kan inte ha allla saker på gång samtidigt.
    Grannar som flyttar är trist och särskilt om den blivit ens vänner för visst är det tryggt att ha någon nära om hjälp behövs och även annars.
    Tack för en vacker vinterbild med snö för här är det bra grått idag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Kortet blev bra och passade kvinnan som gått bort. Vintern är ett minne blott, för all snö har regnat bort och det är plusgrader igen. 🙁
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.