Marja

Den långa resan.

Granskog

granskog

I dag pysslade vi ihop en hel granskog på akvarellmålningen. Vi målade våra papper på båda sidorna och klippte sen ut grandelar och stjärnor enligt en mall. Två delar med skåror som man trär på varandra… jag hade en sådan gran i trä när jag var liten.
Granskogen ska ingå i Mariakyrkans adventsfönster. Nu har jag lust att skapa en skog här hemma med.

Det var sista gången vi målade akvarell den här terminen, men vi fortsätter igen i slutet på januari.

Tandläkarbesöket gick bra. Framtanden fixades på några minuter och på måndag ska vi dra ut den infekterade tanden. Efter jul får vi börja planera rekonstruktionen av min tandstatus. Jag tänker inte på det så mycket längre, utan nu är det bara något som måste göras.

Sen gick jag förbi Synoptik och såg att de för en gångs skull hade ett erbjudande… 3 par för 1. Jag behöver två par nya glasögon, de dyra och ett par läsglasögon och så får jag en presentcheck på 1450,- att ge bort. Johanna kommer att bli så glad över den julklappen. Det känns som jag har flyt nu. Borde kanske ha köpt en lott.

På väg till tandläkaren gick jag som vanligt genom vänortsparken. Klockan var 14.40 och det började redan skymma. De stora pilträden var vackert upplysta och Stadskyrkan fick också vara med på bild.

2dec2015

I kväll när vi steg ut från akvarellen, hade det börjat regna. Det var snorhalt och jag hade broddarna hemma. Jag som skryter med att jag alltid har dem med mig i ryggsäcken. Jag klarade mig helskinnad hem i alla fall. Den här gången.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

 

8 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Jamen det var ju där vi köpte glasögon! Jag behövde ett par progressiva o ett par terminalglas och exet behövde progressiva. Priset blev totalt 6.500 o delar man det i tre så blev det inte så dyrt. Nu delar vi det på två eftersom exet har bättre ekonomi, så då får jag två par för drygt 3000 och det känns jättebra
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det var ju ett mycket bra pris! Jag tycker Synoptik väldigt sällan har bra erbjudanden, men nu måste jag slå till. Mina dyra glasögon kommer att gå på 12 000 och så får jag säkert lägga till lite på glasen på läsglasögonen, eftersom de ska ha prismaglas, men Johanna kommer nog att klara sig med det som erbjuds i presentchecken.
      Det är dyrt med glasögon. 🙁
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Vilka vackra granar! Kan minnas att jag vid något tillfälle försökt göra dessa med elever och jag tror de lyckades bra. I varje fall vill jag minnas det så. Tror du kommer att få till en jättefin skog hemma. Skönt att tandis avlöpte väl och att du nu kan ta paus från desa tankar tills januari.
    Det verkar vara en turdag och med en presentcheck från Synoptik så känns det förstås ännu bättre.
    Men tänk inte mer på lotten om du inte köpte den.
    Kram från mig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      De var inte alla som tyckte att det var så lätt att få till dem, men jag som är van att pyssla tyckte det var hur roligt som helst… och så blev det så fint med många. De blir nog fina i kyrkans fönster.
      Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Precis en sån i trä med ljushållare hade jag också i min barndom. Jag har sett att man kan köpa dem nu igen, men de är ganska dyra. Är väl någon design förstås. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.