Marja

Den långa resan.

Kopplerskan

Sagostenarna har fått mig i en viss stämning. I morse när jag satt med min kaffekopp och funderade över livet, fastnade min blick på den lilla tomteflickan jag valde ut till min julgrupp.

tomteflickan

Hon blev omsorgsfullt utvald och nu förstår jag varför. Där står hon med stickan i rumpan på byrån och tittar längtansfullt… mot hörnfönstret… där jag ställt den lilla tomtepojken. Och han verkar ju inte helt ointresserad.

tomtepojken

De passar ju så bra ihop. Nu ska jag befria tomteflickan och på något sätt staga upp henne så att hon får stå där i fönstret med tomtepojken.

Sen for jag till Synoptik för att prova glasögonbågar. Det är bland det värsta jag vet. Varför faller jag alltid för de dyraste bågarna? Jag tog hem några över helgen, men jag tror att jag bestämt mig, med lite hjälp av Johanna. Jag skickade ett desperat mms med ett par svarta titanbågar och hon tyckte det såg ’stilfullt’ ut. Det är länge sedan jag hade svarta bågar, men de ser inte så tokiga ut med mitt gråa hår. Ger förhoppningsvis lite karaktär till min bleka figur. Nåja, jag har inte bestämt mig än.

I kväll ska jag se ’På spåret’.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Jag tycker din tomteflicka är så fin, men din tanke att låta henne flytta ihop med tomtepojken gillar jag. Han kanske bara är lite blyg…
    Båda är så fina! (Tycker jag som inte alltid är tomtefantast…)
    Vad gäller dina bågar så ta de som du vill ha även om de är dyra. Jag tror de passar dig perfekt, känner det på mig.
    Stor kram i kvällen.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tyckte det var så kul när jag upptäckte att jag omedvetet hade valt ’rätt’ tomte. Jag är inte heller någon tomtefantast och den lilla pojktomten har en kvinna i skrivargruppen tillverkat. Vi blev hembjudna till henne och fick var sin tomte.
      Ja, jag väljer de bågar som känns bäst, för det här är de dyra glasögonen och jag kommer inte ha råd att skaffa nya på några år. Johanna tyckte de var fina och jag litar på henne. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.