Marja

Den långa resan.

En krigare när det gäller.

ljusetitunneln

Ljuset i tunneln. Så tänkte jag när jag tog en extra runda i Vänortsparken på väg till tandläkaren. I dag var det alltså dags att dra ut den dåliga tanden och det var ju tur att jag inte visste då hur det skulle gå.

Det tog en timme… rötterna plockades ut bit för bit och bedövningen tog inte på den infekterade roten. Men jag är en krigare när det gäller och jag fick all uppmuntran både av tandläkaren och tandsköterskan. Sen röntgade vi och kollade att allt hade kommit ut och så sydde han ett vackert korsstygn som håller ihop kanterna. Nu ska det bara läka och i februari kommer jag få en kallelse för kontroll och vidare planering.

Nu har jag värk i hela bihålan, i kinden och käkleden och har mest dåsat på soffan framför TV:n i eftermiddag. Har ätit lite Keldasoppa med sugrör… blev akut sötsugen och sög i mig lite vaniljvisp (det enda söta jag hade hemma). Nu sitter jag här med en stor stark latte på cashewdryck och får snart ta smärtstillande till natten. Jag kör med både alvedon och ibuprofen…

Innan tandläkaren var jag och beställde nya glasögon. Det där med 3 för 1 får man ju ta med en nypa salt… det tillkommer alltid något med glasen, i mitt fall är det prismaslipning. Jag tog de dyra bågarna eftersom de var sköna på näsan och så vill jag förstås se fin ut. Jag ska ju ha dem på mig varje dag.

Min låga amaryllis har nu två blommor och två knoppar. Ska ta en bild i morgon i dagsljus. Ska man vattna den nu när den blommar?

I parken fanns så söta små bollar efter en växt jag inte känner till. De ser både mjuka och tistelaktiga ut. Hade stor lust att plocka med mig ett par kvistar hem…

mjukabollar

mjukabollar2

 

Ha en lugn tisdagsnatt<3

14 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Sandra! Jag trodde det skulle vara lika ’enkelt’ som förra gången, men det här var en krona med rotfyllning. Nu är eländet ute i alla fall och jag kommer att ha ont några dagar.

  1. Märta

    Jättefin bild. Tur att du är en krigare Marja. Hur skulle det annars gå?
    Jag tycker att man ska vattna amarylisen när den slagit ut. Annars blir den så torr i kanterna. Om det är flera knoppar som är på väg brukar jag skära av den och ställa den i en vas med vatten. Det finns inte alltid utrymme.
    Krya på dig! Kram

  2. Comsi Comsa

    Men vilken rackare till tand du hade. Om du nu inte hade oturen att tandläkaren lyckades krossa tanden.. Hoppas att du snart skall kunna äta och få lägga bort sugröret. .. 🙂

    Kramen ❤

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det var en rotfylld krona, så tandläkaren bestämde själv att han skulle ta den bit för bit, för det blir så mycket svårare om man bara drar och så blir det krafs kvar som man då måste operera ut.
      I dag har jag ätit en mjuk macka som jag blötte bit för bit i kaffet, men sugrör är fortfarande bäst. ☺
      Kram!

  3. Ditte

    Ja, vilken kämpe du är! Men nu är det över och hoppas på god läkning och att du ska slippa smärta hädanefter.
    Bilden på ljuset i tunneln tyckte jag mycket om och det finns ju där, men ibland svårt att upptäcka.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den som kämpade mest var nog den stackars tandläkaren. När han fick lägga lite mer bedövning tog vi en paus och han gick på toaletten. Vanligtvis är det jag som ber att få göra det. Hans nya sköterska var också väldigt trevlig… Men nu är det gjort.
      Kram! 🙂

  4. Maggan

    Din Amaryllis ska ha ett snapsglas i veckan – inte mer. allt enligt min specialist Granström i Obbola. Löken är stor och fixar allt själv.
    Vad jag lider med dig pga tanden. Har själv en del problem inte med tänderna men med tandköttet. Biopsi mm är heller inte att leka med.
    Har många gånger funderat över att någon frivilligt väljer att bli tandläkare.
    Ingen vill ju träffa honom!!!
    Kram och lycka till.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maggan, då ska jag ge amaryllisen lite vatten. Det är första gången jag har en levande… brukar köra med konstgjorda. 🙂
      Det är inte kul att ha problem med tänderna, men när det gör riktigt ont är man nog glad att det finns tandläkare.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.