Marja

Den långa resan.

Lätt irriterad.

Nobelfestligheterna har pågått hela dagen hemma hos mig. På TV. Fast jag är ju kvinna och kan multitaska, så jag har tvättat, lagat äggröra och pysslat under tiden. Hade köpt två billiga nyckelskåp på Biltema som jag ska klä med scrapbookingpapper och pimpa. Det ena ska få förbli nyckelskåp, men det andra tänkte jag mig som smyckesskåp.

tvastycken

Jag har jobbat med de här skåpen tidigare och täpper till alla hål utom ett, så man kan öppna magnetlåset med ett finger.

I förmiddags blev jag något irriterad när optikern ringde och meddelade priset på mina glasögon. De luras lite grann när de annonserar 3 par för 1. Det paret man ska få ’gratis’ är budgetvarianten, vilket verkar vara bara fönsterglas, för det tillkommer a.l.l.t.i.d något för slipning eller behandling, som man får stå för själv. I mitt fall är det läsglasögon med prismaglas och jag är villig att betala lite grann, men tyckte att 1000 kronor lät mycket. Jag vill absolut inte ha någon behandling på glasen, höll på att bli vansinnig när jag hade ett par med antireflexbehandling. Nu verkade det som att prismaglas inte kommer utan behandling. Men hallå, för tre år sedan fick jag ett par sådana glasögon utan behandling… ’kolla den ordern i datorn’, sa jag. Hur svårt kan det vara? Jag hade ju rätt, men då försökte hon säga att då blir det vanliga glas och de kanske blir för tjocka… ’Men hallå’, sa jag, ’vi ska öka styrkan med ett snäpp, såå himla mycket tjockare kan de inte bli och de jag har på näsan just nu känns inte alls tjocka.’ Antingen visste hon inget om glasslipningen, eller så ville hon lura på mig ett par dyrare glas. De glasögonen jag kommer att betala fullt pris för kommer att kosta 11.900,- och även där har jag nekat till alla behandlingar.

Sen ringde en kille från DN och pratade som en kulspruta. Jag sa ingenting och då frågade han om jag hade förstått. ’Nej’, sa jag. Då tog han om allt en gång till… något om att jag skulle få (?) DN några helger och sedan minns jag inte hur det var, men det lät som att de tänkte skicka mig tidningarna, för jag fick ingen fråga. ’Nej tack’, sa jag, vid det här laget ännu mer irriterad, ’jag kan inte läsa’. ’Vaddå, är du blind?, skämtade han då. ’Ja’, sa jag ’och jag tänker lägga på nu.
Där fick han nåt att tänka på.

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Tove! ☺ Telefonförsäljare brukar jag skämta med och ljuga lite för. Men först försöker jag med ett ’nej tack’ förstås. Som konsument får man verkligen vara på sin vakt i dagens läge. De hade till och med svårt att förklara vad erbjudandet innehöll, för man får verkligen den uppfattningen att det andra paret är gratis…
    Kram! ☺

  2. Ditte

    Heja dig! DN killen måtte ha blivit helt paff….Jag fick mig ett rejält skratt av att du fann dig så bra och så snabbt. Härligt!
    Förstår din irritation vad gäller glasögonbutiken för det finns ju ingen försäljare som gör ”något för din skull”. Och att de sedan inte lyssnar på kunden är än värre. Dyra glasögon blir det ju och det utan några behandlingar på glasen.
    Hoppas nu de nya glasögonen blir bra.
    Kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Synoptik är ju en stor kedja och det är inte försäljarens fel att deras reklam är vilseledande, vilket jag tydligt påpekade för tjejen som fick ta min irritation. Hon menade att det var bra med ’feedback’. Orsaken till att jag går där är att jag tidigare gick hos en privat grupp som hette Optikergruppen och hade min egen optiker… men som sedan gick upp i Synoptik. Nu är det business i stor skala och har man lite avvikande synfel är det svårt.
      Ha en skön helg! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.