Marja

Den långa resan.

Korta dagar.

I dag for jag ut men inte så långt, tog bara bussen tre hållplatser till Ålidhem. För att få lite frisk luft och njuta av den krispiga luften (några minusgrader i dag) gick jag en sväng runt centrum. Oxelträden var fortfarande fulla med röda bär på de kala kvistarna och fyllde mig med julkänsla. Har inte haft så mycket av den innan.

julstamning

julstamning3

På den andra bilden ser det ut som det är fullt solsken, men jag råkade pricka in solnedgången. Klockan var bara 13.00 och solen höll på att gå ner.

kortadagar

På apoteket fick jag stå läänge i kassakön bakom en fräck kund. Hennes kort fungerade inte och hon blev irriterad på tjejen i kassan. När hjälp tillkallades sa hon: ’JAG kan, men HON kan inte’. Fast det var chipset på hennes kort som inte fungerade. Jag tyckte synd om tjejen i kassan, för det var inte hennes fel att kortläsaren krånglade + att kunden inte kunde använda chipset, utan envisades med att dra sitt kort.

På ICA blev jag mesmeriserad av ett mekaniskt tåg som gick runt, runt, runt ovanför disken med mjölkfria varor. Jag filmade med mobilen och la upp på Instagram, men jag vet inte hur jag ska lägga upp det på bloggen.

Sen har jag plockat undan mina pysselgrejer… det blev för rörigt. Fast i morgon kommer en del fram igen, för jag ska pyssla med en kompis som kommer hit. Vi ska bl.a. pimpa tändsticksaskar.

Det nya blåbärsriset jag plockade in för en vecka sedan, börjar blomma. Jag vet inte vad det är med de vita blåsorna, men de gör mig så glad.

Och så den glada nyheten. Kolla in vad som hänt… tomtepojken har lockat till sig tomteflickan. De ser så nöjda ut, så jag antar att de trivs med varandra.

tomtarna

Ha en lugn tisdagsnatt <3

 

 

4 kommentarer

  1. Tove Olberg

    Vad fina oxelbären är, det är så vackert når trädet i övrigt är kalt. Snart vänder det och ljuset återkommer. Skönt för tomten att få damsällskap!
    kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Tänk dig flera oxelträd i rad med röda bär… så vackert!
      Ja, snart går vi mot ljusare tider. Kram! 🙂

  2. Ditte

    Vad trevligt att tomteflickan och tomtepojken nu närmat sig varandra. De ser verkligen lyckliga ut!
    Så vackra dina foton är! Men jag hade gömt att det blir mörkt så tidigt. Oxelbären är så vackra och visst ger de en julkänsla.
    Den har inte kommit till mig ännu, men det finns ju fortfarande tid kvar.
    Mysigt att pyssla med en väninna och ni får ju till så fina saker.
    Ha det bra!
    Kram från mig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag tycker det är lite svårt att få julkänsla i år, men den lär väl infinna sig så småningom.
      Det är så mörkt nu och jag längtar faktiskt lite efter snö så att det blir ljusare. Fast snart vänder det och vi går mot midsommaren. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.