Marja

Den långa resan.

Upplivad

I dag har jag varit mycket piggare. Ingen värk i morse, ingen ångest och funderingar om jag ska stå ut en dag till eller söka hjälp. Bra att jag ändå är uthållig, för nu känns det som det vänt.

Min magkompis kom till mig för att pyssla lite. Hon hade med sig en julklapp, en vacker kökshandduk som passar perfekt i mitt kök.

julklapp

Hon hade också bakat jättegoda saffransskorpor med mandlar som vi avnjöt till kaffet. Fast först kokade jag en enkel laxsoppa åt oss till lunch och så pysslade vi.

Kompisen hade med sig så fina juliga servetter, som hon ville decoupagea på tändsticksaskar. För att inte motivet på asken ska lysa igenom, måste man antingen måla asken vit först eller decoupagea servetten på ett styvare vitt papper och sedan klippa ut fyrkanter och limma på asken. Så har jag gjort på små askar.

pysselidag

Medan det torkade klädde vi ett par askar med scrapbookingpapper. Då kan man klä över ena spånet, så det blir som en liten bok. Sen kan man dekorera på olika sätt. Jag råkade ha ett fint papper med metalliclyster, som passade fint och var faktiskt fint utan dekorationer. Det var inte så lätt att fotografera dock. I dag fotograferade jag med mobilen.

pysselidag2

Vi hade en jättetrevlig dag och jag kände mig riktigt upplivad när vi var färdiga. Nu ska jag fortsätta pimpa ett par tändsticksaskar och ge bort med ett ljus.

I morgon ska jag ändå ringa tandläkaren, för tråden han sydde med har inte försvunnit av sig själv utan fastnat i ett hörn i kanten som är lite inflammerat. Jag vill att han ska ta bort den. Too much information?

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det var trevligt. Har nog varit ensam hemma med tandvärk tillräckligt nu. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.