Marja

Den långa resan.

Viktigt att hålla kontakten.

I dag fick jag nya ex av diktantologin Make Love not War och ja, min dikt var med i sin helhet. Vilken service! Det tog 7 dagar (egentligen bara 5, för det var en helg där emellan) från det att jag skickade mitt första mail till redaktionen. Jag har varit inne på poeter.se och lämnat en kommentar där jag tackar redaktionen för deras blixtsnabba agerande och fina bemötande.

1448230650605

Nu finns boken ute i handeln och jag såg att den kunde beställas på bokus.com dock inte än på adlibris.com. På bokus kostar den 213,-  Den är så fin, jag är riktigt kär i den. I morgon far ett ex till Ronja.

I går skrev jag 18 julhälsningar, som jag postat i dag. Nu ska jag skriva ett julbrev till USA, som ju inte hinner komma fram före jul, men det gör inget. När min syster Leena dog fick jag ta över kontakten med hennes väninnor, bl.a.hennes bästis som flyttat till USA och gift sig där. Vi har haft kontakt varje jul, skrivit några rader om familj och bekanta… I samband med min flytt för tre är sedan slarvade jag bort hennes adress, hennes man dog och hon flyttade till en annan adress, våra brev till varandra kom i retur. Men via en gemensam bekant i Finland fick vi varandras rätta adresser. I går fick jag ett julkort med bara en hälsning och ett meddelande att hon håller på att bli blind. Nu ska jag skriva ett brev, som jag hoppas någon kan läsa upp för henne och för säkerhets skull skriver jag det både på svenska och engelska. Det är viktigt att hålla kontakten.

På Rådhustorget har det varit julmarknad den här veckan. Färre stånd än tidigare år. Försökte ta en bild i mörkret och det ser ut som den stora fina granen håller på att välta.

julgranen2

julgranen

Jag var och köpte en hel lax och nu ska jag grava en del av den. Det blir så gott när man gör det själv.

Ha en mysig fredagskväll<3

 

12 kommentarer

  1. Freja

    Så bra att de kunde fixa missen med din dikt! Jag har inte skickat julkort på över 10 år, jag slutade förra gången jag var sjuk i utmattningsdepression. Ett måste som tog alldeles för mycket energi. Under några år sedan mailade jag julhälsning i massmail, sen gick jag över till mms och numer brukar jag lägga ut en bild av årt julfirande på facebook som julhälsning.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är så glad att det gick så smidigt. Julhälsningar kan man ju skicka på många olika sätt… några år skickade jag mail och sms, men nu kände jag för vanliga kort igen. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Ja, det är alltid roligt när det ordnar sig och jag tyckte redaktionen på poeter.se gjorde ett fantastiskt jobb. 🙂 Kram! 🙂

  2. Annette

    Ett innehållsrikt inlägg. Så tråkigt med din syster som gick bort och med väninnan som håller på att bli blind. Men grattis till publiceringen av din dikt – så kul! Boken är jättefin!

    Jag scrappade julkort under många år, men tappade sugen när julhälsningarna från andra kom via sms eller mail. Det är inte alls samma sak som att få ett handskrivet kort i brevlådan. Roligt att du tagit upp den traditionen igen!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Annette! Min syster var 9 år äldre än jag så väninnan är ju ganska gammal nu. Vet inte vad som hänt med synen, för hon har inte klagat förut, men jag ska förstås hålla kontakten så länge det går.
      Jag scrappade några julkort även i år som de allra närmaste får… sen försöker jag hitta lite mer ovanliga kort till resten. Egentligen skulle man kunna scrappa mycket enkla kort till alla.
      Ha en fin julvecka!

  3. Comsi Comsa

    Så bra att det gick så smidigt och bra. 🙂

    Idag lyser solen över Stockholm och vi har nog en tio grader ute nu, inte dåligt för att vara i mitten på december.

    Kram och ha en fin dag ♥

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag pratade med min dotter i går kväll och hon sa att ni hade kanonväder. Fast hon längtar efter snö. 🙂
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

  4. Judy

    Each year there seems to be less Christmas cards sent and in the mail. Fourteen were sent out this year and I like to phone during the holidays as we have a great phone plan. Like the sound of whole salmon as it’s my favorite fish. How do you cook it or is it smoked? Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      I bought the salmon fresh and they took the head and the big bone off it for me. Usually I cut it in portions and put in the freezer. I fry it on the stove and cook it in the oven and I love making a fish soup. This time I will marinate the thickest part of it with salt, sugar, whole peppars and dill. After 2-3 days you can cut thin slices of it. So good and not as salty as in the market. 🙂
      Hugs!

  5. Ditte

    Så fin boken är! Jag skall absolut beställa den. Och jag är så glad för att dte gick att åtgärda missen med slutet på din dikt. Extra fint att du fick ett bra bemötande, sådant är mycket värt.
    Vad roligt med din USA vän och fint att ni åter fått kontakt med varandra. Säkert kan hon få någon som läser upp ditt brev.
    Ett julbrev eller en hälsning är ju så mysigt att få.
    Gravad lax låter gott! Tror nog att jag också skall ordna detta.
    Stor kram och tack för fina vinterbilder.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Boken är så fin… 15 x 15 cm med en dikt på varje sida och jag tycker dikterna är fina trots att de är skrivna av ’amatörer’. Redaktionen på poeter.se gör ett fantastiskt jobb. Jag är stödmedlem och betalar lite för det, så därför fick jag nog så fin service.
      Min USA vän har nog fyllt 80 år nu, så jag känner att det är viktigt att hålla kontakten. Jag vet inte om hennes barn kan svenska och de bor inte nära henne, så därför tänkte jag att jag kan skicka en engelsk version av brevet också.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.