Marja

Den långa resan.

Knagglig lördag.

Dagen fick ändå ett bra slut. Jag har tittat på feelgoodfilmen ’Love Actually’ för femtielfte gången. Älskar, älskar slutet med alla återföreningar på Heathrow flygplats, samt musiken genom hela filmen.

För övrigt har dagen varit bra, men något förvirrande. For iväg till ICA-Maxi med dra-maten för att julhandla. Jag ska göra kålrotslåda och rosolli (rödbetssallad) till det gemensamma vegetariska julbordet. Det fanns inga kålrötter! Däremot fanns det färdig finsk kålrotslåda, leverlåda och potatislåda. Jag köpte två st leverlådor, som jag ska kalasa på här dagarna före jul.
Sen frågade jag en ung expedit om de verkligen inte hade sån där mikrolutfisk som visslar när den är färdig. ’Nån sån har jag aldrig hört talas om’, sa hon. ’Den har jag köpt de senaste hundra åren’, kontrade jag med. Visst har ni hört talas om den? Det är en förpackning man tjoffar in i mikron och efter 14 minuter visslar en liten ventil på den. Då är lutfisken perfekt.

Vad säger ni om sådana här äpplen? Det är inte påklistrade etiketter, utan skalet har manipulerats på något sätt.

applen

Jag kom inte på att kolla priset, för jag skulle ändå inte ha köpt dem. Jag fick lite negativa vibbar.Ska de bara vara som dekoration, för det är väl ingen som vågar sätta tänderna i det skalet? En massa människor svälter och här leker man med maten….

Sen blev jag lurad av reklamen igen. Man skulle få välja mellan tre olika sorters dessertostar för 24.90 st och som vanligt gäller det att n.o.g.a läsa det finstilta, för trots att den ost jag valde låg precis ovanför den stora prislappen, kostade den det dubbla när jag kom till kassan. Jag hade inte noterat att ordet ’creamy’ inte skulle ingå i namnet. Jag orkade inte bråka om det, så jag lämnade tillbaka osten. Lite surt var det och jag tänkte att jag kanske inte ska köpa något för extrapris, utan bara gå efter ordinarie priser, för det verkar som jag alltid tar fel vara. För det kan väl inte vara riggat så att man ska ta fel?

Jag promenerade hem från Carlslid på en mycket knagglig cykelbana. Slasket från i går hade frusit till.
Hemma började jag röja och skulle gå ut med två soppåsar. Något kom emellan och jag lämnade dem vid ytterdörren, glömde dem där och la mig på soffan och somnade. Så skamset snopen jag blev när jag vaknade och såg att soppåsarna låg kvar i hallen. Tänk om någon hade ringt på och jag hade öppnat dörren med sömniga ögon, håret på ända och soppåsar i hallen.

Den andra lilla buketten med blåbärsris utvecklar blommor och blad och är så himla vacker. I morgon ska jag gå ut och plocka in en stor bukett att ha över helgen.

blabarsriset2

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Märta

    Läskiga äpplen… men snygga att se på. Lutfisken brukar vara i vakuumpack med vissla. Det är ju enkelt. Har inte kollat ännu. Jag är ensam i familjen som äter lutfisk och brukar göra det efteråt.
    Har läst tillbaka i din blogg. Jag fick mig ett ordentligt skratt när jag läste om glasögonen på ditt jobb. Så roligt minne tillbaks. 🙂
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har köpt den där visslande lutfisken de senaste 10 åren, eftersom det är en så liten och behändig förpackning. Var på Konsum och ICA i dag, Lidl i går, och alla jag frågar ser lika förvånade ut. I morgon ska jag åka till Willy’s… kanske finns på Coop?
      De där glasögonen ja… du kan ju tänka dig känslan när jag såg dem i spegeln… skamsen var jag… 🙂
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Eftersom jag inte äter lutfisk har jag inte ens tänkt på om den finns här, men den verkar ju praktisk. Hoppas du hittar den. Vad gäller dessa extrapriser får man ha förstoringsglas med sig. Är jag numer tveksam om något så går jag till scanning och kolllar priset. Har tagit fel flera gånger
    Äpplena gillade jag inte, däremot ditt fina blåbärsris.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag ska kolla i morgon på Willy’s, sen ger jag upp. Scanningen ger inte alltid det rätta priset, för om det är medlemsförmån måste man dra sitt medlemskort i kassan innan rabatten syns.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.