Marja

Den långa resan.

Dan före dan före dan före…

godjul

 

Dan före dan före dan före dopparedan. I dag var visst årets kortaste dag, så nu går vi mot ljusare tider.
I dag för 63 år sedan befann jag mig i Stockholm på väg hem till Finland, till mamma jag inte träffat på 6,5 år och till pappa som jag aldrig träffat. Min syster Leena och jag övernattade på hotell Reisen nere vid skeppsbron, vi var på julmarknaden i Gamla Stan, jag fick min första duffel (och har efter det alltid haft en duffel i min garderob) och vi drack vår första Coca Cola med sugrör ur en glasflaska.
I morgon tar vi Silja Line över till Åbo och den 23 december är vi hemma. De här dagarna före jul har jag alltid en orosångest i kroppen. Mitt liv förändrades ju radikalt.

Mitt letande efter den visslande lutfisken fortsätter och det verkar som den inte tillverkas längre. Nu är det inte roligt att vara nere på stan. Jag blir stressad av alla som springer omkring med något jagat i blicken och sen ställer sig mitt i vägen när de träffar bekanta som också är ute och springer runt. Är det lönt?

Nu ska jag sätta mig och pyssla en påse för det jag ska ha med mig till värdinnan på julafton. Och så några bokmärken… alltid bra att ha. Avstressande sysselsättning.

Ha en lugn måndagskväll <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.