Marja

Den långa resan.

År 2016 siktar vid mot stjärnorna med mod.

Då är vi inne i ett nytt år… 2016 och skottår.

mandala

I går hade jag bakat en fruktflan och dekorerat den som en mandala. Den ser misstänkt likadan ut som fjolårets, och föregående års, och förföregående års… I år uteslöt jag banan och tog kiwi, persikor och päron på burk, samt frysta körsbär. Den fick följa med på nyårsfest med knytis.

Bordet var tjusigt dukat och på bardisken låg hembakta bröd bredvid krispiga vintertulpaner i vas av finsk design (Timo Sarpaneva).

dukning

blickfang

I dag, på årets första dag, har jag faktiskt känt mig lite låg. Jag känner mig missförstådd och udda. Det senare är inget ovanligt i och för sig, men jag tycker inte om att bli ifrågasatt vad gäller mina kreativa intressen.

Dagen har gått i halvfart. Jag lastade bagagekärran med tidningsbuntar, plastförpackningar och konservburkar och slirade iväg till återvinningen vid OK. Lite snö på isfläckarna gjorde det riktigt spännande att gå.
Utanför OK stod en fin Ljusdalsspark… till salu. Det var den stora modellen och jag vill ju ha den som är lite lägre, men den var slut för i år. Jaha.

Efter en omväg hem i blåsten, kändes det bättre. Sen pratade jag med kompisen i Kiruna och vi konstaterade att ishotellet i Jukkasjärvi nu är uppbyggt och invigt. Jaa, det blir något att se fram emot i februari och genast började jag tänka på ett nytt objektiv till kameran.

Paulo Coelhos kalender för 2016 heter MOD. Det gillar jag och i morgon kör vi januari månads ord.

mod

 

Nu ska jag sätta mig och scrappa ett försättsblad till väggalmanackan jag skrivit ut från nätet. Jag brukar ju ha ett motto på latin och har bestämt att årets blir ’Ad astra’, mot stjärnorna. Det känns bra… att sikta framåt och göra sitt allra bästa. Nu kör vi år 2016!

Ha en lugn lördagsnatt <3

 

10 kommentarer

  1. Comsi Comsa

    God fortsättning!

    Alltså din tårta ser något så fruktansvärt god ut, jag stirrar in i den och känner hur salivströmmen ökar i munnen. 🙂

    Så roligt att ha ett besök på ishotellet inbokat, jag har bara sett ett program på tv därifrån.

    Nu tycker jag det räcker med helger, nästa vecka fortsätter dom och det är en afton på tisdag och röd dag på onsdagen. Lite väl mycket helg i min smak….

    Kram på dig ❤

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Comsi Comsa! Den där tårtan är väldigt god och enkel att göra. Försökte leta efter receptet på bloggen, men hittade inte, så jag kommer nog att dela med mig av det endera dagen. 🙂
      Ja, trettondagshelgen är alldeles onödig, tycker jag, jag gillar rutiner. 🙂
      Ha en god fortsättning på det nya året! Kram! 🙂

  2. Sandra från Finland

    Folk ska riktigt låta bli att ifrågasätta andras kreativa intressen! ”Om man inte har nåt positivt att säga ska man hålla tyst”, menar jag när det kommer till att kommentera andras liv. Hoppas du känner dig bättre idag och att 2016 börjar på ett bra sätt! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Sandra! Jag har än en gång lärt mig att jag inte ska ge mig in och ’försvara’ det jag gör. Ibland blir jag provocerad och då gör jag det i stället för att bara säga att jag gör saker och ting för att det är roligt, inte för att söka uppmärksamhet eller för att tro att jag är märkvärdig. Ja, du hör på vilken nivå det är.
      Hoppas ditt nya år har börjat bra! Kram! 🙂

  3. Lena i Wales

    Vad fint och mysigt det ser ut hos dej!
    Det där att känna sig missförstådd och udda, vet jag vad det är och det kommer och går. Finns inte hos mej just nu, men har funnits och kommer att återkomma.
    Vill önska dej en god fortsättning på det nya året 2016.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Lena! Bilderna är från min kompis hem där vi firade nyår!
      En god fortsättning på det nya året till dig med! Kram!

  4. Ditte

    God fortsättning på det nya året! Och visst ska 2016 bli ett bra och positivt år!
    Oh, vilken vacker tåreta du gjort! Jag hade gärna smakat en bit av den. Men givetvis är jag göad för att få receptet vid tillfälle och göra en egen. I varje fall prova på…
    Trst att du kände dig lite ”låg” och ännu mer trist att någon ifrågasätter dina kreativa intressen. Med vilken rätt?
    Vad roligt med ett besök på ishotellet. Jag har gjort en övernattning där för flera år sedan och det var verkligen en upplevelse.
    Ha det bra!
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Tårtan är väldigt lätt att göra och man kan baka botten och ha den i frysen utifall att…
      Det handlar kanske mest om att jag inte kan låta bli att ’försvara’ mina intressen, bl.a. att blogga, jag borde bara säga att jag finner nöje i det och inget mer. Jag lär mig nog det så småningom. 🙂
      Vi kommer nog inte att övernatta på ishotellet, för min kompis bor i Kiruna nu för tiden, men en rejäl dagsutflykt kommer det att bli. Jag har aldrig varit där, så jag ser verkligen fram emot det… med kameran i högsta hugg. Jag ska be om experthjälp innan hur man fotograferar is. 🙂
      Kramar! 🙂

  5. grandmother

    Tråkigt att dina kreativa intressen kan ifrågasättas. Kanske någon som gärna själv skulle vilja men inte kan…… Mitt intresse för släktforskning ifrågasätts relativt ofta, men jag har lärt mig att inte ”försvara” det intresset, men jag låter inte dessa personer hindra mig från att prata och berätta om när jag hittat något spännande. Hoppas 2016 blir ett kreativt och positivt år! Kram 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Men hur kan någon ifrågasätta att man släktforskar? Jag får ju oftast förklara varför jag bloggar och oftast tror folk att jag söker uppmärksamhet. Kanske det, kanske inte… jag gillar att skriva och få kontakt med trevliga människor. Som du till exempel. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.