Marja

Den långa resan.

Stänger både ute och inne…

matta2

Välkommen hem till mig! Jag hittade en fin dörrmatta på Lidl av alla ställen. Fint Art Deco mönster och färgen passar så bra med den röda fondväggen i trappuppgången. Hur snyggt är inte det när man kommer uppför trappan?

Vintern har kommit. Vi har fått lite snö och i dag var det -15 grader och snålblåst. Jag hade tänkt promenera till Ålidhem, men kände att jag skulle ha iskall motvind, så jag hoppade på bussen i stället. Hann inte ta några snöbilder innan det blev mörkt, men i går tog jag några bilder på snö och is inne i stan som jag glömde visa.

forstasnon2

sombomull

istappar

istappar2

Jag sover inte. Tycker det känns väldigt skrämmande med stängda gränser och stängsel. Sen ska man ha rätt sorts ID och eftersom jag just nu inte har något giltigt pass, känner jag mig instängd i mitt land, för ’när man bygger en mur för att stänga andra ute, stänger man samtidigt in sig själv’. Detta gäller både fysiskt och mentalt. Nej, det känns inte bra.

Ha en lugn trettondagsnatt<3

6 kommentarer

  1. Comsi Comsa

    Fin matta, köpte också en dörrmatta på Lidl men för två år sedan och den är lika fin än….
    Visst är det läskigt med stängda gränser det är lite som att gå tillbaka till 50-talet…

    Kram på dig ♥

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag ska gå och köpa en till matta i morgon och ha framför balkongdörren. De hade fina mönster i grått och svart också. Ja, det är sorgligt med stängda gränser… och hopplöst.
      Ha en skön trettondag! Kram!

  2. Ditte

    Jag förstår din känsla av instängdhet. Verkligen! VI pratar mycket om detta hemma men gränser och idkontroller . Känns som om det var ett framhastat beslut.
    Tänker på när jag var i Östtyskland och man inte kunde resa till väst och när Estländare inte fick lämna sitt land som då var ockuperat av ryssar. Illa!
    Din matta var verkligen ett fynd! Jag tycker både om mönstret och färgen och den passar ju perfekt hos dig där den ligger.
    Även här är det kallt idag, just nu -12. Men det har varit en väldigt vacker dag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det känns som beslutet att bevaka gränsen betyder flera steg tillbaka i utvecklingen.
      I morse hade vi -20 grader, men i Kiruna var det -34. Hoppas det blir varmare tills jag ska åka dit. 🙂
      Kram! 🙂

  3. michael forsberg

    Hej!Jorden är rund för att det ej ska finnas nåra gränser eller murar!Jorden är till för oss alla!Det ÄR väldigt skrämmande när en hel del människor anser och ger sej själv rätten att avgöra vem som är välkommen eller inte!Sånt känner jag stor avsky inför.Hoppas du får sova i natt.Hälsningar Michael

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Du har alldeles rätt, även om jag förstår tanken att man måste kunna ta hand om alla som behöver hjälp. Tycker att det borde finnas andra sätt än att bara stänga dörren.
      Tack, jag ska försöka sova och kan jag inte, löser jag korsord. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.