Marja

Den långa resan.

Magiskt vackert.

pasjon

-18 grader i dag och lite fuktigt som vanligt nere vid sjön, så jag ser att jag hade rimfrost på kragen. Men jag var varmt påpälsad och hade till och med en fleecebandana under kapuschongen, som jag fyndade på Myrorna och som är skuren ner över öronen. Glasögonen mörknar inte bara i solen utan även av kylan.

I dag var jag riktigt modig och gick ut på isen. Jag var nästan ensam där ute. Växlade några ord med en yngling som spände av sig skidorna. Han hade rimfrost i sitt långa hår och berättade att han hade tagit bussen till sjöns norra udde och sedan åkt skidor hem över isen. Duktigt!

Där ute på isen snurrade jag runt min egen axel och tog bilder av den magiska himlen. Rosa, halvdis, krispigt, mycket friskt och högt i tak. Tyst och fridfullt… andäktigt.

pasjon3

paisen

nerevidsjon2

Och så hem genom skogen. Inte så mycket snö än.

skogspromenad

Jag sover inte. Vet inte vad det är. Jag ligger inte och grubblar, tvärtom så är det alldeles tomt i huvudet. Men jag är tydligen inte ensam, för på Instagram finns det alltid någon som är vaken. Jag kan träffa på min dotter, som inte heller kan sova och söker ro i mammas instaflöde eller en bloggvän som bor i grannskapet och som har en liten dotter som vaknar mitt i natten. ’Kan inte du heller sova?’ svarar jag på hennes gilla-meddelande.

En vecka till och så börjar rutinerna på allvar… akvarellmålningen och vattengympan är redan inbokade. Sen ska jag ägna ett par veckor till båsloppis. Har en hel del igen att sälja. Förhoppningsvis kommer sömnen tillbaka med mera aktiviteter och rutiner.

Ha en trevlig lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Marit! Jag brukar skylla på fullmånen, men det kan jag inte just nu. Jag tror att det är alla helgerna och allt häng i soffan. 🙂

  2. Ditte

    Vilka vackra vinterbilder! Oh, kan känna att jag saknr att åka långfärdsskridskor. i väsby bodde jag någta hundra meter från sjön Norrvoken och åkte varje helg och under terminen när det var is så spände jag och eleverna på oss skridskor och tog dagliga skridskoturer. Så skönt!
    Trist att du inte kan sova, men som du säger kanske det blir bättre när det blir mer som ”vanligt” igen.
    INre stress kan ju påverka en del och den är man oftast inte ens medveten om.
    Spännande med din ”båsloppis” ett bra sätt att rensa och göra sig av med saker och att andra kan köpa dem.
    Önskar dig en bra söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag hinner aldrig ut när solen lyser eftersom jag sover så länge, men solnedgången är fin den med. Jag har vänt totalt på dygnet.
      Att åka långfärdsskridskor är underbart, men perioden när isen är snöfri är väldigt kort… här i alla fall. När snön kommer kan man ju åka skidor. 🙂
      Tittade just på Sommarpratarna igen. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.