Marja

Den långa resan.

Hello from the other side…

För mig är det en självklarhet att jag har ansvaret för det jag säger och skriver. Lennart Holmlund, som blev anmäld och nu utreds för sina rasisitiska kommentarer, hävdar att han inte har något ansvar, utan det är den som godkände hans kommentar som bär ansvaret. Jag fattar ingenting. Jag måste ta ställning till alla kommentarer jag får och de enda jag inte låter gå igenom är reklam och spam. Får jag en negativ kommentar, godkänner jag den, dels för att kunna besvara den och dels för att eventuellt få i gång en diskussion. Jag har aldrig förstått att jag ska ta ansvar för vad andra tycker. Så vad är det för trams? Så ynkligt att skylla ifrån sig.
Jag har aldrig godkänt förklaringar som ’jag var så full’, ’jag var så arg’… för såvida du inte tvingas säga saker under tortyr är du ALLTID ansvarig för vad du gör och vad du säger.

I morse sov jag alldeles för länge, satt alldeles för länge med frukosten och tidningen, så dagens motion blev att skotta balkongen. Jag försöker hålla den snöfri, för jag såg första vintern jag bodde här att träplattorna förstördes av smältvattnet när snön som låg på smälte.
Jag behövde inte ens skotta, snön var mjuk och lätt så det räckte med att sopa och lyfta snön över räcket.

balkong

balkongen2

I går var det ju tulpanens dag och jag köpte årets första tulpanbukett på ICA Maxi. De hade bara små buketter om 7 st, så det blev två, en röd och en rosa. Jag satte dem i den höga vasen jag fyndade på Myrorna. I dag har de slagit ut så fint, men jag undrar om vasen är för hög (eller tulpanerna för korta).

tulpaner

tulpaner2

Jag tycker det ser fint ut, fast i morgon vill de kanske ha mera utrymme. Min fina Aalto-vas som jag brukar använda, har fått en spricka i botten och håller inte riktigt tätt.

Och så lite musik så här på lördagskvällen. Den här lyssnar jag på nu flera gånger om dagen.
Adele med ’Hello’.

Ha en trevlig lördagskväll<3

10 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Men vad är den här Lennart Holmlund för mupp? Klart en har ansvar för de kommentarer som en själv skriver!

  Så fina tulpaner! Det är vackert med blandningen av rosa och rött. Nästa vecka återvänder jag till Åbo och då ska jag köpa tulpaner för att inviga vårterminen.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   L. Holmlund är kommunalpolitiker, f.d. ordförande för kommunalfullmäktige, känd för att prata innan han tänker, nonchalera kvinnor, skriver blogg här på Vk m.m. Han skrev rasistiska kommentarer om de romanska tiggarna här i Umeå och fick gå på time-out i ett par månader. Nu är han tillbaka och tror han kan fortsätta som förut. Jag skrev ju ett par inlägg om honom och hade tänkt att jag inte skulle bry mig mer, men jag kan inte låta bli…
   Jag älskar tulpaner och kommer att köpa dem några veckor framöver.
   Kram! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Första året jag bodde här brydde jag mig inte om snön och ja, det var nästan en swimmingpool långt in på våren. 🙂
   Kram! 🙂

 2. Caanita

  Visst är det fint med tulpaner, själv föredrar jag vita, tycker att det är snyggt efter allt rött under julen.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag älskar tulpaner och hinner oftast ha alla färger innan säsongen är slut. 🙂
   Ha en skön dag!

 3. michael forsberg

  Hej!Håller fullständigt med dej,självklart har man själv fullt ansvar för det man gör,säger och skriver!Det är skandal om han inte behöver ta sitt ansvar den luringen!Adele är en av mina stora favoriter.Helt underbar!Ha en fin och trevlig söndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Michael! Ja, jag tycker hela det där utspelet är mycket märkligt.
   Ha en fin söndag! 🙂

 4. Ditte

  Inte kan man gömma sig ens om man är kommunalpolitiker. Bedrövligt att det ens är möjligt och att en i förtroendeställning beter sig så. Illa!
  Men för att fokusera på det trevliga så tycker jag att tulpaner är vackra och jag har köpt en bukett för tulpaner påminner mig om vår och ljusare tider.
  Stor kram från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag förstår inte ens hur man kan komma på idén att skylla på att man är på någon annans domän. När jag kommer hem till dig kan jag väl inte kräva att du ska ansvara för att jag uppför mig väl?
   Jag köper ju tulpaner under hela säsongen och försöker hinna med alla färger. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.