Marja

Den långa resan.

Rantat hela dagen.

Jag vet inte hur många chokladkakor jag har glömt kvar i shoppingkorgen eller i kassan. De där smala sakerna ställer sig gärna på tvären och gömmer sig och mitt dåliga djupseende gör det inte lättare för mig. Jag äter inte sötsaker, förutom riktigt mörk choklad, som jag unnar mig två rutor av de kvällar jag är sugen. I går kväll skulle jag smaka på Lindts mörka Madagaskar med en aning vanilj, men hittade inte kakan jag hade köpt. Letade och letade, men fick bara konstatera att jag inte fått med den hem. Det är kanske meningen att jag även ska sluta äta mörk choklad…

Hela tisdagen har jag rantat runt. På eftermiddagen har jag träffat mina vänner på Mariehem, men innan det snurrade jag runt på stan. Synoptik meddelade att mina glasögon var klara. Äntligen! Ett par bifokala och ett par läsglasögon, båda med svarta bågar. Sen fick jag ju en presentcheck som jag gav till min dotter och hon hade fått glasögon med snygga bågar utan att behöva betala något extra. Fast det är klart, de ville ju pracka på henne en massa behandlingar på glasen för tusen kronor.
Jag har inte ens tagit fram de nya glasögonen än… jag gör väl som vanligt, tittar på dem i en vecka innan jag vågar ta på mig dem.

Sen var jag på HSB och fixade föreningens pärm med protokoll inför revisionen. Det var inte jag som hade slarvat… och det kändes skönt. Ingen demens än.

I natt slocknade min TV och meddelade en felkod. Så irriterande. Jag gjorde allt det där man ska göra, starta om, dra ut sladden till dosan m.m. och sen kom jag på att jag kan ju gå ut på Telias hemsida och titta om de meddelat några störningar. Ingenting som rörde Umeå, men jag är ju envis, så jag gick in på Mina sidor och gjorde typ en felanmälan. Klickade på ’svart bild’ och fick till svar att de jobbar med något i Umeå. Jag lämnade mitt telefonnummer och ett par timmar senare fick jag ett sms att felet var åtgärdat och att jag kan se på min TV igen. Det kallar jag service.

I morgon börjar akvarellmålningen och jag har organiserat de nya färgerna i lådan. Jag vill ha ytterligare tre färger och en tjock pensel, sen är jag nöjd.

God Natt mina vänner <3

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.