Marja

Den långa resan.

Allting är relativt.

hjartslag

Någon som läst den här boken? Mina vänner är helt lyriska… de säger att den är mycket speciell.
Jag fick hem den i dag och ska spara den till den långa tågresan norrut. Den finns även i pocket… jag köpte storpocket för att få bekväm storlek på texten. Återkommer förstås med recension.

I dag har jag varit hos min kompis på Mariehem. Vi trixade lite med surfplattan igen… betalade räkningar, fixade pluskonto på Vk m.m. Fikade och pratade… och så blev jag bjuden på middag igen. Renskav med egenplockade kantareller och krossade enbär, samt kokt potatis och sallad. Himmelskt gott.

Är inte så nedstämd i dag. Blodtrycket, som var högt i går på Hälsocentralen, var lite lägre i morse och helt normalt i kväll. Ska följa upp det några dagar nu. Det var nog inte så smart av sköterskan att ta fram blodtrycksmätaren EFTER att vi diskuterat skröplig kropp och halvtaskiga värden. Fast vid närmare eftertanke var mina värden inte så dåliga… de var godkända, men inte så bra som jag hade önskat. Allting är relativt, eller hur?

Nu ska jag koka en kopp kvällsté och gå och lägga mig i tid.

God Natt mina vänner <3

6 kommentarer

 1. grandmother

  Det är inte roligt när kroppen krånglar. Fortsätt med allt det positiva du har i ditt liv. Hoppas att sömnproblemen blir bättre. Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det är bara att konstatera att kroppen ’sviker’ en när man blir äldre… och som du säger så gäller det att se det positiva i livet. Kram!

 2. Ditte

  Jag har hört och läst om boken men inte köpt elle rläst den. Inte ännu!
  Vad gott att bli bjuden på den goda middagen! Och kantareller! Så gott!
  Det här med blodtrycket är verkligen relativt. Vi har en blodtrycksmätare hemma och trycket är ofta mycket bättre på B när han tar det hemma än på vårdcenralen. Och för min del är det alltid bra var dte än tas. Så relativt är nog ordet.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har exakt samma blodtrycksmätare som den på hälsocentralen, så jag var klart skärrad när det trycket togs. Jag har haft bra tryck hemma både i går och i dag. I morgon ska min doktor ringa och det ska bli intressant att höra vad hon tycker.
   Kram! ☺

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Har just läst just den boken ….. Bra …. Men den ska läsas sakta och med eftertanke . Vilket jag tror att du lyckas med .

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   En av mina vänner kunde bara läsa lite i taget och en annan kunde inte lägga från sig den. Jag är nog en sådan som läser lite i taget och funderar däremellan. 🙂
   Ha en fin helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.