Marja

Den långa resan.

I dag

Nu har det snöat lite mer och träden och buskarna är så där vackert snöklädda. Egentligen skulle jag ha gått ut i skogen och fotograferat, men det kom jag på när jag satt i bussen på väg åt andra hållet.
Jag åkte till loppisen med lite fler grejer och så satte jag ner priset lite på ett par saker. Man kan gå in på S&F:s hemsida och kolla sitt saldo och egentligen säljer jag ganska bra. Antagligen kommer jag inte ihåg vad jag har lagt ut för saker, eftersom jag tycker att ingenting försvinner från hyllorna. Jag har fortfarande kvar en kasse här hemma, som jag tänker åka med i övermorgon.

I väntan på bussen hem hade jag tid att fotografera den fina björken och det vackra vädret.

vinter3

När jag bytte buss på Vasaplan tog jag ett par bilder med vinterkänsla i centrum,

vinter

vinter4

och när jag steg av bussen hemma på min gata såg jag de här vackra snöklädda träden.

vinter2

vinter5

Min hjärna spelade mig ett fult spratt i kväll när jag stod och strök framför TV:n. Jag skulle fylla på vatten i strykjärnet och skulle vända på det…och tog tag i den heta stryksulan. I stället för att instinktivt dra tillbaka handen krökte jag pekfingret ännu mer om det heta järnet och brände mig förstås ordentligt. Varför fungerade inte mina reflexer/min hjärna? Nåja, jag stod 10 minuter med handen under rinnande iskallt vatten och tror att jag klarade mig ganska bra, trots allt.

I går hade jag plötsligt glömt den fyrsiffriga koden till mitt internet. Ibland blir det bara så där totalt tomt. Jag försökte känna hur fingrarna brukar röra sig, men de var lika villrådiga. Jag slog fel en gång och sen vågade jag inte chansa, utan väntade och gjorde något annat under tiden. Jag har inte skrivit upp den koden, för jag är så säker på den… Efter en stund kom jag ihåg den.
Brukar ni skriva upp era koder? Jag har ett par koder jag använder mer sällan uppskrivna i min adressbok som förtäckta telefonnummer, annars litar jag på mitt minne. Men det ska jag kanske inte göra.

I morgon ska vi måla akvarell igen. Jag längtar.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Lena Renström

    Hej Marja.Så fina vinterbilder du fotar,Nästan så man inte längtar till sommaren,men varje årstid har ju sin charm.

  2. Ditte

    Vilka vackra vinterbilder! Stora kontraster mot min försommar. Men den är också fin!
    Kul att det går bar med loppisen och fint att samtidigt bli av med saker. Jag skulle önska att något liknande fanns i närheten av där vi bor och inomhus förstås.
    Bra att kunna följa saldot via internet. Men vem säljer dina saker? Eller läggs pengarna i en burk eller betaas i en kassa. Kanske har du skrivit detta, men ibland är mitt minne kort.
    Vda gäller koder så kan jag ibland bli helt paralyserad och inte minnas, men jag har några nedtecknade och i en annan ordning än det de ska vara och det kan också ställa till det.
    Hoppas nu du inte får trista och onda brännmärkeb efter det heta strykjärnet.
    Kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Varorna betalas i en kassa, precis som i en vanlig butik. Jag har en streckkod på mina prislappar som markerar att varorna kommer från mitt bås. Mitt saldo samlas på mitt konto och det är det jag kan följa på hemsidan. När jag avslutar mitt bås, drar vi ut ett saldobesked, drar av hyran och resten får jag infört på mitt bankkonto. Helt perfekt. Idén kommer från Finland.
      Jag fick bara ett litet brännmärke på fingret. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.