Marja

Den långa resan.

Intensivt aquapass

svenskatulpaner

Det blev eldiga svenska tulpaner den här veckan.

Det känns lite skrämmande att jag kan somna framför TV:n så tvärt att jag inte ens märker att jag glider in i sömnen. I kväll gjorde jag det igen och mitt i ett program om roliga katter, något av det roligaste jag vet. Men lyckligtvis är det bara framför TV:n det händer, inte när jag åker buss eller sitter avslappnad och umgås med andra.

I kväll hade jag kanske extra goda skäl för att jag var trött, för vi hade en vikarie på vattengympan som körde ett intensivt aquapass med oss. Jag misstänker att hon också är ledare på IKSU och kör hårda pass med studenterna. I 35 minuter höll vi i gång nonstop, sen fick vi röra oss fritt en stund och så stretching på det. Det är klart att vi får göra så mycket vi orkar och kan, det är ju reumatikergympa, men när det är roligt och musiken är bra, så gör man gärna lite mer än man orkar. Få se hur det känns i kroppen i morgon.

I dag var jag en kort tur till loppisen och fyllde på med det sista. Jag har börjat  min andra vecka och var just inne på hemsidan och kollade saldot och såg att de både dragit av hyran i förskott och att jag sålt mycket i dag. Det är ordning och reda i systemet.

I går kväll var det akvarellmålning och vår lärare introducerade en bok hon köpt om hur man kan använda annat material än bara akvarellfärgerna. Yes, yes, det där kände jag igen… i scrapvärlden kallar vi det mixed media, alltså att man blandar olika medier och tekniker. Vi experimenterade med salt och trådar, spetsar, gles väv m.m. för att få struktur i målningen. Jag lovade ta med Ghesso, medium m.m. som jag har hemma nästa gång och så gick jag in på nätet och beställde boken direkt jag kom hem. Det kommer att bli en riktigt rolig vårtermin.

Snart är det Alla hjärtans dag och jag brukar ju alltid göra var sitt kort till mina älsklingar i Stockholm. Det får jag göra i helgen. Jag hade gjort några enkla kort som jag la ut i loppisbåset och en kvinna råkade komma när jag var där och tittade på dem och köpte tre stycken till sina barnbarn. Jag hade stämplat texten: ’Du är det finaste jag vet’ på dem och det tyckte hon passade så bra.

Ha en lugn fredagsnatt<3

 

4 kommentarer

  1. Judy

    Happy Friday Marja! Beautiful tulips! Your body must need the sleep and glad to hear it’s only in front of the TV. Please show us more of the watercolor paintings and cards when you finish them. Good to know the flea market is doing well. Have a great weekend. 🙂 Hugs! Judy

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Thank you Judy! I’ll show the cards later, after Valentine’s day and perhaps some watercolour paintings. I love painting, but am not very good at it. 🙂
    Have a nice weekend! Hugs!

  3. Ditte

    Förstår verkligen att du var trött efter passet på vattengympan. DEls blir man trött av gympan , men även av värmen.
    Skönt att du somnade hemma och bra att kunna slappna av.
    Kul att akvarellkursen är igång och med nya och roliga utmaningar. Hoppas få läsa mer om detta.
    Och du har flyt nu; så roligt att loppisen går bra. Bara att gratulera!
    Stor kram från mig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag sträckte nacken på vattengympan och hade en fruktansvärd huvudvärk hela natten. Har ju ett par kotor som sitter ihop. Annars känns det skönt i dag. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.