Marja

Den långa resan.

I mitt sagoland

Det här har jag skrivit om tidigare, men så här på vintern när det är snö på träden, blir jag återigen påmind om att jag bor i ett sagoland. Varje gång bussen far igenom den lilla skogsdungen får jag den där lite pirrande känslan av att jag åker genom en vacker korridor, sedan över en väg och så är jag hemma på Tomtebo, där gatorna har namn efter allehanda sagoväsen… älvor, vittror, vättar, sjöjungfrur, lyktgubbar m.m.

sagovarld

sagovarld2

Jag har blåbärsskogen bakom knuten, sjön med Nydala friluftsområde några hundra meter ner, busshållplatsen utanför huset och 15-20 min med buss till centrum. Jag valde så rätt när jag flyttade.

Den 26 februari öppnar IKEA i Umeå. Ett stort handelsområde har byggts upp vid södra infarten. Shoppingcentret ska heta Avion Shopping, som några andra av IKEA:s shoppingcenter på andra ställen i världen.
Eftersom man har hört att Umeå är en cykelstad, kommer det att finnas möjlighet att låna/hyra (?) lådcyklar att forsla hem sina varor på. Man kan få ha dessa cyklar i 2-3 timmar. Hur tänkte man där? IKEA ligger ju inte direkt i centrum, så det kommer bara att gagna dem som bor på den södra sidan av älven, för oss andra blir det för långt att cykla fram och tillbaka till Avion Shopping på några timmar. IKEA tänker dessutom satsa på studenterna, som bor på Ålidhem, Tomtebo, Berghem och Liljansberget. Nåja, det kommer att gå en direktbuss dit ut och så finns ju hemleverans…

Nu blir det ’På spåret’.

Ha en mysig fredagskväll <3 

 

4 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Visst är det sagolikt vackert så länge snön klänger kvar i träden. Jag tyckte vi hade så ganska länge, men nu finns då rakt inget kvar, o på marken bara ett tunt snötäcke. Synd för nu ska det blaska igen, o sportloven börjar om en vecka. Men vi får allt ta det som det kommer.
    Ikea däremot besöker jag aldrig, har en viss motvilja mot att köpa det som alla andra köper . Visserligen finns det ett stort sortiment och priserna är bra, men ändå…Det är nog tjugo år sedan jag var på ett Ikea varuhus, för några år sedan fick vi ett i Borlänge o jag läste att man får gå tre kilometer för att komma runt på alla avdelningar. Så motion får man, hihi
    Ha en skön vinterhelg, visst är det härligt när ljuset återvänder

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi har haft förhållandevis lite snö i vinter. Det är skönt när det blir ljusare och nu tycker jag man kan märka att det är ljusare lite längre på dagarna.
      Jag har nästan bara IKEA-möbler, dels för att jag inte har råd med dyrare, dels för att det är så bekvämt att få dem hemlevererade i ett paket. Om jag hade någonstans att slipa och måla, skulle jag nog satsa på gamla möbler.
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

  2. Ditte

    Vackra vintersagobilder! Jag blev riktigt sugen på att skriva en saga.
    Roligt att IKEA öppnar i Umeå men det verkar lite ”off”. Skönt med buss öfr att låna cyklar verkar bökigt.
    Även i Uppsala kan man få låna cyklar och det fungerar ju om man bor i närheten av varuhuset, men annars blir det tjärvt med tiden. Men kanske kan man få tiden förlängd…
    Här har vi sett ”På Spåret” och visst var vinnargänget duktiga. En eloge!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Skriv en saga! Jag nöjer mig med att bo bland vättar och vittror och älvor. Här trivs jag. 🙂
      ’På spåret’ var riktigt trevligt i dag och Elisabeth är så duktig!
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.