Marja

Den långa resan.

Antiklimax

mycketsno2

Vilket antiklimax det blev! Jag har avbokat mina tågbiljetter. I går ringde min kompis och berättade att hon blivit sjuk. Ja, sånt kan man ju inte råda över och influensan grasserar nu som värst. Vi bestämde att avvakta och se åt vilket håll det går.

I dag ringde jag och sa att jag inte kommer. Dels orkar inte min kompis ha gäster hos sig, dels vill jag inte bli smittad och sjuk nu när jag ska börja greja med mina tänder. Lite egoistiskt kanske, men så tänker jag. Dessutom har jag värk i båda knäna och ev en artrit på gång. Jag kan ju få så ont att jag måste ta till kryckorna eller käppen och då är det inte roligt att vara på resande fot. På vintern.

Vi var båda besvikna, men det är inte så mycket att göra åt det. Nu ses vi kanske inte förrän till midsommar, om jag inte får för mig att åka till Spanien, där hon kommer att vara i två månader nu.
Vad är det med mig och resor? I oktober skulle jag ju till Stockholm och fick avboka när jag fick den där hemska värken från trigenimusnerven. När jag skulle ner till Ljungby till min brors begravning, fick jag ont i knät och hela benet och kunde inte stödja på det.

Ok, ishotellet får vänta till nästa vinter. På torsdag kommer exet på väg från Finland till Stockholm, så där får jag lite förströelse.

I natt kunde jag inte sova på grund av värken. Jag kombinerade alvedon och ipren som vanligt, men det hjälpte inte. Ipren gel hjälpte till slut. I eftermiddags somnade jag sittande framför datorn. Jag höll på att trilla av stolen flera gånger när huvudet föll ner mot tangentbordet, men jag var så trött att jag inte orkade stiga upp och gå till soffan. Scary! I sömnen avbokade jag mina tågbiljetter, betalade räkningar för bostadsrättsföreningen, signerade egna e-fakturor och svarade på mail. Snacka om rutin.

mycketsno

Fortfarande vackert väder i dag. Jag var ute en sväng, himlen var klarblå och månen (!) var framme. När jag skulle försöka ta ett foto meddelade kameran att batteriet var slut. Ja, det var ju klart… det var en sån dag i dag.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist att ni inte är pigga och att resan fick avbokas. Mne ishotellet finns nog kva nästa år också. Men jag förstår att du är besviken.
  Det känns som om du har verklig otur med dina resor. Men snart vänder det…
  Och varför inte en tur här under vren till din väninna i Spanien. Kan nog vara bra för dina leder.
  Hoppas du nu blir bättre och inte ska ha ont.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det var trist att jag fick avboka. Min väninna kommer att vara 2 månader i Fuengirola, men det är många andra som vill besöka henne (hon hyr en liten lägenhet), så det skulle bli under påsken då för min del. Jag hade ju tänkt komma till Stockholm då. Ja, vi får se…
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.