Marja

Den långa resan.

TisdagsTema: Förnyelse

Det sker en ständig förnyelse i vår tillvaro… den grekiske filosofen Herakleitos sa att ’man kan aldrig stiga ner i samma flod två gånger’. Våra celler förnyas och flodens rinnande vatten förnyas i en ständig process.

bro

I minnet är min barndoms flod oförändrad, men när jag som vuxen står på bron och tittar ut över vattnet förstår jag att mycket är annorlunda. En förnyelse har skett, både vad gäller stränder och växtlighet, men även av mina sinnens uppfattning av platsen. Den är fortfarande vacker… på ett nytt sätt.

TisdagsTema

Ha en skön tisdag <3

12 kommentarer

  1. Judy

    Happy March 1st. Marja! 🙂 This beautiful photo also reminds me of my childhood home. Today we have a very cold -27C. Have a great week! Hugs! Judy

  2. Paula i pörtet

    Hej, förnyelse borde ske lika mycket i oss som omkring oss. Kanske gör det det, fast det kanske inte alltid känns så. Men på våren känns det allt som att vi också ömsar skinn och förvandlas till optimistiska fräscha individer.
    Kram

  3. Ditte

    Spännande tankar och jag tror att vi ser annorlunda nu på saker eftersom våra erfarenheter, tankar och upplevelser gör att våra ögon har påverkats av vårt liv.
    Saker och ting kan fortfarande vara vackra men vi ser med nya ögon.
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.