Marja

Den långa resan.

Så det kan bli.

jatteflaskan

’Jätteflaskan i rymden’.

Det var akvarellmålning i kväll och vi fortsätter experimentera. Vår lärare hade preparerat små papper med gesso och andra strukturer, som spets, nät m.m. Vi skulle måla på det och sen måla en akvarellmålning inspirerad av den lilla målningen. Jag hade en rulle ’målarnät’ med mig som jag använde till den andra målningen för att få lite struktur och rundning på flaskan.
Det var himla roligt som vanligt. Vi har en så bra stämning i gruppen och i pausen dricker vi te och äter mackor och kakor.

Det var precis vad jag behövde för att skaka av mig den där Jante, som kastades på mina axlar i går. I dag har jag haft en lång mailväxling med en person på kontoret och jag kommer att ta striden. Förlorar jag, kommer jag ändå att gå ut som vinnare.

I morgon ska jag till tandläkaren för kontroll. Allt känns bara bra, jag läker väldigt fint. Nu får vi vänta några veckor till nästa ingrepp och jag ska göra en röntgen innan dess.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

  1. grandmother

    När man har gjort sitt bästa så ska man vara nöjd med det, även om inte alla förstår att det är det rätta. Man kan ju faktiskt inte göra mer än tala om hur det är.
    Läcker flaska! 🙂 Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Grandmother för dina kloka ord! Jag är en ’doer’ och agerar ofta på eget bevåg… men jag tar inga beslut som ska vara gemensamma. Jag kan reglerna och respekterar dem. Däremot finns det personer som uppfattar detta som konkurrens och gör det till en maktkamp. Jag får ofta en knäpp på näsan, men jag kan ta det, för jag vet att de flesta gillar det jag gör. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Tove Olberg

    Vad roligt att läsa detta och se din tjusiga målning!
    Målarnät skriver du … jag använder gasbinda och på bilden ser det så ut. Har också använt spets, knappar och kryddor, citrusfrukter och blad som jag målat in i mina akryler. Tänkte använda grus och stenar också.
    Kram i experiment och målarlust!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Det här är lite hårdare nät på rulle som målarna använder till någon slags isolering. Det är självhäftande. Vi har också använt spets och nät som man köper frukt i, trådstumpar m.m. Det är lättare att experimentera med akrylfärg, som är tjockare än akvarell. Dessutom vill många rama in sina målningar med glas och då blir mer utstående saker svåra att använda.
      När jag scrappar däremot, använder jag vad som helst… ibland saker jag hittar på gatan, men då limmar jag oftast fast dem.
      Kram! 🙂

  3. Ditte

    Vad spännande att experimentera med detta på akvarellmålningen. Det verkar jätteroligt! Och jag tyckte myskte om ditt resultat. Jag förstår att ni har trevligt dessa kvällar.
    Vad bra att du känner att du tar striden och fint att du blir vinnare i vad som än händer. Men hoppas att ingen håller på sitt bara för att…
    Och Jante bryr vi oss inte om.
    Stor kram.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har ju använt multi-media-teknik, alltså att man kombinerar olika material och tekniker, när jag scrappat, men känner lite motstånd till det i akvarellmålningen. Jag tycker att akvarellmålning skall vara ren akvarellmålning, men kommer antagligen att ändra uppfattning innan terminen är slut. 🙂
      Ja, jag tar striden, d.v.s. att jag står för det jag gjort. Jag är ju inte konflikträdd.
      Jante existerar inte för mig. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.