Marja

Den långa resan.

Solen avslöjar dammet.

I dag vaknade jag av att solen sken in genom gardinglipan. Så härligt! Jag har börjat sova bättre… jag försöker komma i säng en timme tidigare och så är jag lugnare i själen.

Ute var det rena vårvädret och solen avslöjade hur dammigt det var här hos mig. Plötsligt fick jag energi, ställde balkongdörren på glänt och började röja och städa. Dammsög i soffan, bakom soffan, alla golvlister, element och rör, alla vinklar och vrår. Sen orkade jag inte mer. Jag längtar så att få inreda balkongen igen för sommaren.

Jag känner också för att förändra lite i inredningen. Jag vill ha en ny bekväm stol i vardagsrummet och en eller två lätta stolar i sovrummet i stället för dem jag har. Nya gardiner, nya kuddöverdrag i soffan (tyg finns ju) och lite praktisk förvaring. Jag tror det blir en tripp till IKEA igen i morgon.

I kväll var jag på vattengympan och solnedgången över stan var magnifik.

solnedgangen

Jag stod mitt emot akuten och knäppte fotot. Mitt på vägen hade en man parkerat sig på sin rollator. Lite farligt, hann jag tänka, när ambulansen ryckte ut. Den kunde ha snirklat sig förbi mannen, men den stannade och killarna vevade ner rutan och pratade med honom. Vet inte vad det handlade om, men mannen blev sur och började banka på ambulansen. Tur att jag inte började prata med honom.

God natt mina vänner <3

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt med den extra energi som våren och de ljusare dagarna för med sig.
    Men jag förstår att du blev trött efter städningen.
    Roligt med dina tankar om förnyellse hemma så en inspirationstur till IKEA låter väldans trevligt.
    Önskar dig en trevlig tur dit och kanske blev det en del som fick följa med hem.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det blev ingen tur till IKEA, för jag fick ont i magen på natten och fredagen blev väldigt lugn. Men IKEA finns kvar.
      Kram! 🙂

  2. Märta

    Vad fint att du fick sån energi!!! Det blir ju så fint när man får bort lite damm. Men solen avslöjar så mycket nu. Inte så kul när man inte orkar… Det blir flera turer till Ikea.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, man måste passa på när andan faller på. 🙂 Min energi tar tyvärr slut väldigt fort, men jag tar en sak i taget. IKEA står kvar. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.