Marja

Den långa resan.

Heldagsutflykt igen

finlampa

En modern kristallkrona. Tyvärr passar den inte in i min inredningsstil, men jag tycker den är fin.

Det blev en heldag på IKEA i dag igen. Solen sken, vårkappan for på och broddarna fick stanna hemma. Jag kollade in stolar och provsatt nästan alla. Många bekväma stolar är väldigt låga och svåra att ta sig upp ur. Jag blev kär i en svart rottingstol med hög rygg. Den skulle passa bra som lässtol i hörnfönstret med ett fårskinn och en bekväm kudde.

Att gå på IKEA är som att delta i en ritual. Jag har lärt mig att man måste följa pilarna i golvet, annars blir de andra besökarna sura. Jag har ju lite svårt att orientera mig, snurrar jag ett varv runt så vet jag inte åt vilket håll jag ska gå. Jag skulle gärna ha ett streck att följa som på vårdcentralen, för jag tycker att pilarna ligger alldeles för glest.

Restaurangen ligger precis där det börjar bli dags för en paus… ett toabesök och en lunch eller fika.
Sen är det bara att orientera sig vidare. På lampavdelningen blev jag trött och tog fram kameran för att roa mig lite.

Priset för mina inköp i dag blev inte ens 100 kronor och ändå plockade jag på mig en konstväxt, en badrumsskrapa, silkespapper, tuschpennor och ett set målarpenslar.

Jag hörde en bekant röst och vände mig om och hälsade på en kvinna som såg lite undrande ut. Vi går på vattengympa tillsammans och jag körde det gamla skämtet om att man inte känner igen varandra med kläderna på. Dessutom har jag inte glasögonen på i vattnet. Ja, ja, sa hon, men jag kan slå vad om att hon ändå inte kände igen mig. Varför tror ni att jag kände igen rösten?

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

6 kommentarer

  1. grandmother

    Tänk så mycket en enda människa hunnit bygga upp under sina 90 år. Jag undrar om IKEA Ingvar kunde sett detta framför sig när han började i sin lilla bod i Älmhult. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är en imponerande livsgärning och tänk så många människor som fått tillgång till billiga funktionella möbler.
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Trevligt med en utflykt till IKEA och bra att passa på när det inte är helg och alla tar sig en tur dit.
    Nu har du ju utforskat marknade på stolar, men visst är det så att många är alldeles för låga. Kanske blir det nu en ny stol vad det lider. Låter fint med en korgstol med ett fårskinn i tillsammans med en skön kudde.
    Varför du kände igen rösten på kvinnan du mötte? Kanske var det två personer. En du kände igen från vattengympan och en som du inte alls kände igen. Båda fanns där.
    Önskar dig en trevlig onsdag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, nu har jag fått mitt lystmäte av IKEA för ett tag i alla fall. 🙂 Stolarna kommer jag att beställa på nätet, eftersom jag behöver hemkörning, men är glad att jag kunde provsitta dem.
      Du har rätt om kvinnan…
      Ha en trevlig dag du också!
      Kram! 🙂

  3. anna

    Visst åkte du en hållplats till nu? 🙂 JAG har ingen större vana av IKEA, tack för några tips!
    kram

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Nej vet du, busschauffören skrek: avstigning IKEA och jag hoppade ut. Sen kom jag på att jag ju skulle åka en hållplats till. Nästa gång ska jag tänka själv och lyda ditt råd. 🙂
    Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.