Marja

Den långa resan.

Energiträff och dålig lukt.

I kväll har jag varit på Energiträff med HSB och Umeå Energi. Vår ordförande kunde inte gå, så jag fick representera vår förening.
Det var lärorikt, men inte helt enkelt att förstå allt om effekt, energi och flöde. Vad det kostar och hur vi kan spara genom att inte bara brassa på, utan reglera både fjärrvärme och varmvatten över dygnet. Jag erkänner att jag inte studerat våra energirapporter särskilt noggrant, men nu ska jag gå in på hemsidan och titta.

Jag noterade att de flesta deltagare var män i övre medelåldern, vi kvinnor var i klart underläge. Och det var bara män som frågade och k.r.ä.v.d.e svar eller kom med besserwisserutläggningar. Jag, som vanligtvis är ganska aktiv i sådana här sammanhang, hade ingenting att säga.
En man som satt på första bänkraden (jag satt bakom honom), satt och smaskade på stora citronfyllda lakritsbitar hela tiden. Det var ett förskräckligt tuggande och så skulle han ju prata också… Jag såg att det distraherade dem som stod framför honom och föreläste. Jag försökte vara positiv och tänkte att han kanske har diabetes och behövde något akut blodsockerhöjande. Varför skulle en vuxen man annars sitta och äta godis som en besatt.?

Det luktar konstigt i vårt hus just nu. Jag kände det så fort jag öppnade ytterdörren. Försökte sniffa om det kom från tvättstugan, om det var hunden som bor nederst, öppnade balkongdörren för att kolla att det inte kom utifrån, men jag kan inte lokalisera lukten. Vi har en katt som också bor nederst och som brukar smita in när den varit ute och springa uppför trapporna. Jag brukar gå ner till ägaren med den. Nu börjar jag noja ifall den stackarn har kräkts eller fått diarre i trappuppgången. Jag tror jag ska ta hissen upp och promenera ner bara för att kolla.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Tove Olberg

    Ja, du Marja, du har mycket att berätta i detta inlägg som är intressant. Mitt i allt så försöker du tänka positivt också. Du är en engagerad människa och en iakttagare :_)
    Tror du är en åtgärdsmännsika också.
    🙂
    Ha en fin torsdag!
    kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Du har alldeles rätt om mig och jag är alldeles för mycket åtgärdsmänniska också. Det är inte alltid så populärt…
      Ha en bra dag! Kram! 🙂

  2. grandmother

    Ja, tänk att det ska behöva vara så, dessa män som dyker upp i alla sammanhang och som tycker sig veta allt. Är det så att vi kvinnor VET att vi inte vet ALLT och därför låter vi dessa män som uttalar sig som besserwissrar representera oss? Vi behöver lära oss att de vet inte heller allt och vi behöver ta oss rätten att vara med och yttra oss. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det blir lätt en tävling bland männen om att yttra sig… om inte annat så säger de: Håller med föregående talare. 🙂 Vad jag tänkte på var att det verkar som att de flesta bostadsrättsföreningar inom HSB leds av 60-70 åriga män. Var finns ungdomarna? Och kvinnorna?
      Ha en bra dag! Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, inga döda råttor. 🙂 Det var rent och fint i trappuppgången på alla fyra plan, men lukten blev starkare längre ner och på bottenplan. Jag misstänker att någon överdoserat tvättmedel i tvättstugan… vad heter det där i en gul burk? Fenom? 🙂
      Kram! 🙂

  3. Ditte

    Visst är det intressant att studera människor på möten och särskilt en del män. Jag hade nog också haft mina funderingar om den godistuggande mannen.
    Men man behöver ju inte störa för det.
    Tror en del män behöver hävda sig och därför tror de ”äger” ett ställe. Kvinnor vet att de kan och har inte samma behov.
    Skönt att det i alla fall inte var en dålig katt som luktade….
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Lite ovanligt var det att se en man som åt godis på det sättet. 🙂
      Ja, det var skönt att det inte osade katt… 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.