Marja

Den långa resan.

Ingen kattskit, men en massa reklam.

papegojtulpan

Nej, det var inte katten som mått dåligt i trapphuset i går. Jag gick ner från fjärde våningen och allt var snyggt och prydligt. Lukten blev starkare ju längre ner jag kom och näsan ledde mig till tvättstugan på entréplan. Jag fick ett luktminne från tvättstugan på Vargvägen där någon använde tvättmedel ur en gul burk. Minns att det inte alls luktade gott. Hittade ett namn i hjärnans dator, Fenom, och googlade på det. Nu heter det GreenPro Original och är bra till all slags rengöring och grovtvätt.
Det måste ha varit en överdosering av GreenPro. Typiskt mig att sätta i gång ett detektivarbete. Fast lite cred kan jag väl få för att vara grundlig? Det kunde ju ha varit en farlig gas…

I morse när jag skulle ta in tidningen, låg katten på min dörrmatta. Sötnosen. Den har nog doftat in sitt revir där, fast det luktar inte.

Det var inte alls roligt att läsa Vk i dag. Hela tidningen var nerlusad med reklam, ett extra omslag runt tidningen, heluppslag inne i tidningen och lösa blad instoppade. Det stora shoppingcentret Avion bredvid IKEA öppnade i dag och besökte man det kunde man få rabatt på allt möjligt. Affärerna inne i centrum är förstås rädda för konkurrensen och annonserar i sin tur om rabatter. Mataffärerna har också fått fnatt och annonserar om en massa erbjudanden inför påsken. En och annan nyhet och dödsannons fanns insprängd mellan alla priserna, men för övrigt var det mest mest bläddra, bläddra… Trist.

I kväll var det vattengympa och väldigt skönt som vanligt. Kvinnan jag träffade på IKEA var inte där, det hade varit kul att se om hon kände igen mig i dag.

När jag kom hem trodde jag att min TV hade fått fnatt. Plötsligt flippade hela bilden upp och ner och programpresentationen var framme hela tiden. Då kom jag att tänka på den där reklamen där morfar satte sig på fjärrkontrollen och bytte kanal… och se, jag hade lagt foten på min fjärrkontroll i soffan och satt och tryckte på en massa knappar. Inte konstigt att TV:n blev förvirrad.

I morgon är det fredag igen. Vart tar veckorna vägen?

God natt mina vänner <3

 

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är bra att tvätta smutsiga arbetskläder med. På Vargvägen var det två exentriska systrar som tvättade sina kläder med Fenom. Vet inte varför… kanske var det billigt…

  1. Ditte

    Så skönt att du inte gav dig vad gällde lukten och nu vet ju både du och ev andra vad som luktar. Och trevligt med en katt som trivs på din matta.
    Jga förstår att handlarna inne i Centrum nu blir oroliga om det kommer nya, stora butiker en bit utanför stan. Men det lägger sig nog så småningom. Att ta sig ut dit är ju också bökigt så det mesta blir nog så småningom vad det har varit.
    Då får vi vänta till nästa gång för att se om varrengympadamen du träffade på IKEA känner igen dig.
    Vart veckorna tar vägen? Tja, ingen aning. Men fort går de.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nu är lukten borta, men nästa gång vet jag. Vi har ett par nyinflyttade unga killar och de tvättar kanske sina arbetskläder eller träningskläder i lite starkare medel. Sen kanske de inte kan dosera heller.
      Det är ju besvärligt för oss konsumenter när alla affärer flyttar från centrum och från Strömpilen där min favoritbutik ICA-Maxi finns. Nu får man ta reda på vart man ska åka. Min dator håller på att paja… vart åker jag för att köpa en ny?
      Ha en bra helg! Kram! 🙂

  2. Tove Olberg

    Ja, nog är du en detektiv Marja 🙂
    Det blev ju ett härligt inlägg om Fenom från ”gamla tider” och envis dam som inte ger upp!
    Fenomen grundig kram till dig och trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.