Marja

Den långa resan.

Huvudlöst i mörkret.

tappadehuvudet

Åh nej, jag släckte ner för Earth Hour och Igor tappade huvudet. Lite ledsen blev jag, men det ska nog bli bra med en dutt Karlssons klister. Nu sjönk hans marknadsvärde med flera hundra, men jag hade ändå inte tänkt sälja honom.
Sen slog jag tårna i en pall och det gjorde riktigt ont. För att inte råka ut för ännu mer elände, la jag mig på soffan i mörkret och tyckte synd om mig resten av tiden.

I dag har jag storstädat badrummet. Jag lyfte ut det mesta och skrubbade väggar och golv. Golvbrunnen i duschen och handfatet har jag rensat tidigare. Så tände jag ett par doftvärmeljus och ställde dem på golvet i duschen. De skulle dofta Verbena, en mycket svag, men fräsch doft.

Sen roade jag mig med att baka en morotskaka, som blev väldigt platt. Jag tog rörsocker och bara halva sockermängden och bytte ut hälften av vetemjölet mot havremjöl. Jag skulle kanske skaffa mig en lite mindre form för att få mera höjd på kakan. I morgon ska jag göra glasyren och ta med hälften till min kompis.

Fick mejl från en gammal klasskompis i Finland om återträff med studentklassen. Det är 55 år sen vi tog studenten. Vi har haft två återträffar, efter 20 år och senast för fem år sedan. Fick också veta att två av klasskamraterna har dött. Vi skulle träffas i slutet på sommaren och det är i min hemstad Björneborg, så det passar ju utmärkt för mig eftersom jag ändå brukar åka dit då.

Sen har jag fått en förfrågan om att medverka i en forskning om äldre människors internetanvändande. Jag tackade ja till en intervju om mitt bloggande och kände mig plötsligt väldigt märkvärdig. Kommer nog att berätta mer om det sen.

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

14 kommentarer

  1. Ditte

    Har den äran Marja på din födelsedag! Hurra, hurra, hurra , hurra från mig. Jga önskar dig en fin dag på alla de sätt.
    ”Earth Hour” hade jag glömt, men vi har det ganska mörkt ändå. Ficklampa och tända ljus om kvällarna….Elen är dyr och vi slösar inte här eller hemma.
    Tur att du la dig på soffan så inte fler skador uppstod.
    Vilken jobbdag du haft! Och så skönt att få badrummet städat ordentligt.
    Trevligt med studentåterträff och är du ändå i trakterna så passar det ju perfekt.
    Stor, varm kram och jag vet att din morotskaka kommer att smaka jättebra.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! I morgon är det din tur att bli äldre, inte sant? Skall snart smaka på morotskakan.
      Kram!

  2. Sandra från Finland

    Stackars Igor, men oj, vad jag skrattade åt fotot av honom huvudlös 😀 Det ser jätteroligt ut. Jag ser fram emot att få läsa mer om din intervju om bloggande! Många kramar och trevlig söndag på dig 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag skrattade också, men det var lättare att lägga huvudet upp och ner. Ha en skön söndag du med. Kram!

  3. Judy

    Sad that Igor lost his head. Your bathroom must shine from all the cleaning. The carrot cake is probably delicious. Look forward to hearing about the internet interview. Wishing you a wonderful birthday! 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you Judy for the wonderful card! Igor will be repaired and well again. 🙂
      The carrot cake was a bit flat, but ok. Hugs! 🙂

  4. Märta

    Onej tänkte jag med när jag såg bilden, Hoppas du får fast huvud igen, så synd på dessa fina figurer. Jag gillar verkligen dem. Vi pratade om att släcka lyset men glömde bort, just då hade vi råkat ha tänt i ALLA rum. Det såg inte klokt ut…
    Många grattiskramar på födelsedagen, visst kan man fira lite på distans.
    Kakan låter smarrig. Jag ska kolla in lite RAW recept på ”cheesecake” . De ser läckra ut och är mjölkfria. Orken börjar sakta komma tillbaks efter förkylning och börjar blir tänka på recept.
    Ser framemot hur det går med internetvanorna 🙂
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta! Jag brukar ju inte fira mina födelsedagar… Ja, det var synd att Igor gick sönder och han föll inte ens i golvet, utan välte oturligt. Men jag ska limma tillbaka huvudet. 🙂 I den här morotskakan har man inga mjölkprodukter, utan 1/2 dl olja, men sen är det ju det man stryker på förstås… philadelphiaost, lite smör osv. Min version blev lite torr, så nästa gång ska jag ta ett till ägg…
      Sköt om dig! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.