Marja

Den långa resan.

Behövde få fräsa ifrån.

Om det ringer någon från bokklubben Svalan och erbjuder dig en gratis bok, så säg nej tack direkt, såvida du inte vill gå med i klubben och förbinda dig att köpa tre böcker under det första året.

De har ett riktigt fräckt sätt att värva dig på. Svalan hör till Bonnierkoncernen och jag är medlem i en annan bokklubb som också hör till Bonnier. Därför skulle jag nu få en gratisbok. Okej, tänkte jag, och spelade med. Efter lite småprat enades vi om en bok som jag gärna vill läsa. Sedan kollade vi att de hade rätt adress och sen fick jag veta att de också skulle skicka boktidningen till mig varje månad. De kör inte med månadens bok och har då inte heller något krav att man ska avbeställa något utan får köpa vilka böcker man vill… MEN de vill att man köper tre böcker under det första året. Jag satt hela tiden och väntade på det, eftersom jag varit med i ett antal bokklubbar under årens lopp.

Då sa jag förstås genast nej tack, men sa också att jag tycker att de använder snuskiga värvningsmetoder… att först smöra och erbjuda en gratis bok och sedan kräva att jag ska KÖPA tre böcker, då jag inte ens vet vilket utbud de kör med. Jag skulle alltså bli tvångsvärvad till en klubb genom en slags muta. ’Ohederligt och cyniskt kallar jag det’, sa jag, ’nu lägger jag på’.

Fast jag kan förstå att de kan lyckas, för har man suttit och pratat en stund och fått välja bok osv., så finns det dem som tycker att det blir pinsamt att plötsligt byta kurs. Man ska förstås tacka nej från början, för ingenting är gratis och det visste jag, men ibland blir jag nyfiken och vill se vart det barkar.

I dag kändes det dessutom skönt att få fräsa ifrån. Jag tror jag har tappat mina nya dyra glasögon, eller glömt dem någonstans. Jag har letat överallt här hemma.
Dessutom har jag fått en knäpp på näsan igen och blir, mot min vilja, tvungen att formulera om det jag skrivit i protokollet efter det där tråkiga mötet. Någon vill demonstrera sin makt och jag försöker ligga lågt och gå min egen väg.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

 

6 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Comsi Comsa! De låg bland tidningarna i högen som skulle till återvinningen. Puh! 🙂
   Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena! Glasögonen har dykt upp, men de var nära att fara med tidningarna till återvinningen. 🙁

 1. Ditte

  Skönt att du hittade dina glasögon…
  Känner igen mig i detta att förlägga dem.
  Jag har också insett att ingen ringer till mig och erbjuder något ”gratis” och det här med telefonförsäljare är jag riktigt trött på och blockerar samtalen efter hand.
  Bra svarat!
  Trist att någon vill trilskas med dig….Verkligen!
  Önskar dig i alla fall en Glad Påsk.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag måste hålla bättre ordning på mina glasögon. 🙂
   Jag vill önska dig med en riktigt Glad Påsk! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.